Prosecco
Afișez toate cele 11 rezultate
-
Prosecco Superiore Brut Conegliano Valdobbiadene DOCG, Veneto, Vigna Del Cuc, Col Sandago, 750 ml
78.00 leiEvaluat la 0 din 5 -
Prosecco Superiore Dry Conegliano Valdobbiadene DOCG, Veneto, Undici, Col Sandago, 750 ml
89.00 leiEvaluat la 0 din 5 -
Prosecco Superiore Extra Dry Conegliano Valdobbiadene DOCG, Veneto, Case Bianche, Col Sandago, 750 ml
78.00 leiEvaluat la 0 din 5 -
Prosecco Superiore Extra Dry Conegliano Valdobbiadene DOCG, Veneto, Case Bianche, Col Sandago, Mathusalem, 6000 ml
1,200.00 leiEvaluat la 0 din 5 -
Prosecco Superiore Brut Conegliano Valdobbiadene DOCG, Vigna Del Cuc, Veneto, Col Sandago, Mathusalem, 6000 ml
1,200.00 leiEvaluat la 0 din 5
7 Tipuri de Valdobbiadene Prosecco în Funcție de Gradul de Dulceață
Prosecco este un vin spumant cu șapte niveluri diferite de dulceață, de la foarte uscat la dulce. Nivelurile de dulceață se potrivesc diferitelor gusturi și preferințe și sunt indicate pe eticheta fiecărei sticle, după cum urmează:mai mult...
-
Brut Nature
Nu conține zahăr adăugat și are un conținut foarte scăzut de zahăr rezidual.
-
Extra Brut
Este un vin Prosecco foarte uscat, cu arome de citrice și foarte puțin zahăr adăugat. Pe vinoamo.ro, avem: Costa dei Falchi – Valdobbiadene Prosecco DOCG Superiore Extra Brut Conegliano 750 ml și Costa dei Falchi – Valdobbiadene Prosecco DOCG Superiore Extra Brut 1,5 l (Magnum).
-
Brut
Este cel mai comun tip de Prosecco, este considerat un vin sec cu o cantitate mică de zahăr adăugat. Îți recomandăm să încerci: Prosecco Brut Treviso DOC, Col Sandago, 750 ml; Vigna Del Cuc – Valdobbiadene Prosecco DOCG Superiore Brut Conegliano, Col Sandago, 750 ml; Vigna Del Cuc – Valdobbiadene Prosecco DOCG Superiore Brut Conegliano, Col Sandago, 3 l (Jeroboam); Vigna Del Cuc – Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Brut Conegliano, Col Sandago, 6 l (Mathusalem); Prosecco Rose Brut, Col Sandago, 750 ml.
-
Extra Dry
ste puțin mai dulce decât cel Brut, având un adaos moderat de zahăr. Vei găsi în portofoliul nostru: Prosecco Extra Dry Treviso DOC, Col Sandago, 750 ml; Case Bianche – Valdobbiadene Prosecco DOCG Superiore Extra Dry Conegliano, Col Sandago, 750 ml; Case Bianche – Valdobbiadene Prosecco DOCG Superiore Extra Dry Conegliano, Col Sandago, 6 l (Mathusalem).
-
Sec
Este mai dulce decât Extra Dry, mediu-uscat si i se simte dulceața pe palat.
-
Demi Sec
Un vin Prosecco dulce, cu o cantitate mare de zahăr adăugat, care își face simțită dulceața pe palat.
-
Dulce
Cel mai dulce tip de Prosecco, cu un nivel ridicat de zahăr adăugat care îi conferă un gust mediu-dulce.
Dacă preferi un alt tip de vin, îți recomandăm să arunci o privire peste restul categoriilor noastre de produse: Vin Roșu, Vin Alb, Vin Rose, Vin Spumant.
3 Niveluri de Efervescență ale Vinurilor Spumante Valdobbiadene Prosecco
1. Frizzante
Prosecco frizzante are cel mai scăzut nivel de efervescență, caracterizat prin bule mici și blânde. Frizzante este de obicei mai puțin carbogazos decât alte vinuri spumante, rezultând un gust mai ușor și mai răcoritor.
2. Spumante
Cel mai comun tip de vin spumant, are efervescență medie și bule de dimensiuni medii. Spumante are o aromă puțin mai intensă și este mai carbogazos decât frizzante.
3. Spumante Metodo Classico
Are cea mai bună calitate și este cel mai prestigios tip de vin spumant. Acest tip de vin Prosecco are cel mai înalt nivel de efervescență, cu bule mai mici și mai persistente. În obținerea acestuia se folosește metoda tradițională, rezultând o textură bogată, cremoasă și un profil de arome mai complex.
Efervescența se referă la bulele prezente în vinul spumant.
Cum Să Faci Cele Mai Reușite Asocieri Culinare Atunci Când Vine Vorba de un Vin Prosecco Valdobbiadene
Regula generală atunci când vrei să combini vinul și mâncarea este că aromele trebuie ori să se completeze, ori să contrasteze unele cu altele. Prin urmare, cu aciditatea ridicată și dulceața sa naturală, vinul Valdobbiadene Prosecco se potrivește cel mai bine cu mâncăruri acide, dulci, grase și sărate.
- Combină mezelurile sau aperitivele cu un vin Prosecco Brut sau Extra Brut. Unele mezeluri sunt excelente pentru asociere cu Prosecco Brut sau Extra Brut. Printre acestea se numără: prosciutto di Parma, salam, brânzeturi (Pecorino, Brie, Mozzarella, Ricotta, Gorgonzola), măsline, anghinare, ciuperci umplute, precum și migdale sau caju sărat.
- Prosecco Nature merge foarte bine cu: sushi, brânzeturi uscate albe, carne afumată
- Asociază un vin Prosecco Extra Dry cu: panetone, plăcintă cu lămâie, tartă cu citrice, înghețată.
- Încearcă un Valdobbiadene Prosecco Extra Brut cu: somon afumat, cremă de brânză, omletă, homar, creveți, etc.
- Combină un vin Prosecco Brut cu: pizza, sandwich-uri, quiches, tacos, ouă, salate, paste.
- Prosecco Dry merge cu: mâncăruri thailandeze, asiatice, preparate picate, dar și dulciuri precum: pavlova, cheesecake, creme brulee.
- Asociază un Valdobbiadene Prosecco demi-secalături de: tarte de fructe, produse de patiserie și alte prăjituri.
- Prosecco Rose: În general, Rose-ul se combină bine alături de preparate picante precum cele din bucătăriile asiatice, dar merge și alături de paste, pizza și deserturi. Totodată, Prosecco Rose se combină foarte bine cu preparate cu fructe roșii.
Col Sandago Prosecco – Cramă de top în producerea unui Vin Prosecco Valdobbiadene de Calitate Superioară
Ne mândrim să avem în portofoliu crama Col Sandago din renumita regiune Conegliano Valdobbiandene (Veneto). Col Sandago se află localizată pe frumoasele dealuri din zona Conegliano Valdobbiadene DOCG, unde vița de vie Glera, cultivată aici, beneficiază din plin de particularitățile chimico-fizice ale solului.
Col Sandago aparține unei zone cu vegetație luxoasă, unde viile sunt bogate în mineralele pe care pământul le-a absorbit atunci când, în vremuri preistorice, marele ghețar din Dolomiți a coborât în vale, modelând peisajul și sculptând albia istoricului râu Piave.
Cum a Început Producția de Vin Prosecco Valdobbiadene în Italia
Povestea de succes a băuturii Prosecco a început în 1876, odată cu înființarea primei școli de viticultură din Italia. Împreună cu viticultorii locali, au fost dezvoltate cele mai bune metode de cultivare a strugurilor. Cultivarea pantelor abrupte a început încă de pe atunci, continuând până în prezent, acestea fiind terasate manual fără niciun tip de mecanizare. În plus, producția de vin spumant, în rezervoare sub presiune, special concepute în acest scop, a fost perfecționată de-a lungul deceniilor, pentru a garanta cele mai bune arome, precum și prospețimea Prosecco-ului din Valdobbiadene, îmbuteliat de până la șase ori pe an.
Înființat în 1962, consorțiul cu același nume, și-a propus să protejeze produsele Prosecco și originile acestora. Mai presus de toate, au fost definite limitele exacte ale zonei de producție pentru a garanta originea pe viitor. Șapte ani mai târziu, acest proiect a dus la recunoașterea Prosecco Conegliano Valdobbiadene ca vin DOC.
În 2009, cel mai înalt nivel de calitate italian DOCG a fost recunoscut prin adăugarea denumirii ”Superiore”: Prosecco Valdobbiadene Superiore DOCG.
În iulie 2019, regiunea din nord-estul Italiei va primi o nouă apreciere specială: Comitetul Patrimoniului Mondial a declarat dealurile Prosecco dintre Conegliano și Valdobbiadene drept sit al Patrimoniului Mondial Natural UNESCO. Ambițiosul proiect de recunoaștere că peisaj unic, care merită protejat, a început în 2008, iar acum, acest peisaj, caracterizat de pante abrupte, parcele mici și terase înguste, păduri și sate, a primit titlul mult râvnit.
Cum Continuă în Zilele Noastre Producția de Vin Prosecco Valdobbiadene Superiore DOCG
Zona Prosecco Conegliano Valdobbiadene Superiore DOCG se întinde astăzi pe aproximativ 6.500 de hectare și este împărțită în 15 localități. Condițiile climatice sunt ideale pentru viticultura practicată aici: verile nu sunt prea călduroase, iernile nu sunt prea aspre, iar precipitațiile medii anuale sunt în cantitate suficientă. Mulțumită condițiilor topografice, viile de aici, spre deosebire de provinciile DOC Treviso și Asolo situate în exterior, sunt cultivate exclusiv pe pante sau pe pante abrupte.
Baza pentru vin Prosecco Valdobbiadene o reprezintă strugurele galben-auriu Glera, conținutul de struguri Glera trebuie să fie de minim 85%. În funcție de preferințele viticultorului, de locație și de recoltă, acest soi este amestecat cu cantități mici de struguri albi din soiurile autohtone Verdiso, Bianchetta, Perera și Glera Lungă.
În semn de recunoaștere a eforturilor și realizărilor remarcabile ale viticultorilor în producerea de Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG, statutul DOCG a introdus și adăugarea „Rive”, descrierea colocvială a podgoriilor abrupte. Acestea reprezintă unicitatea unui total de 43 de arii, din zona Conegliano Valdobbiadene. Caracteristicile și particularitățile podgoriilor și ale microclimatelor, care variază de la un loc la altul, sunt evidente aici în toată diversitatea lor și dezvăluie marele potențial al vinului Prosecco.
Produsele Valdobbiadene Prosecco de Top Care Provin din Zona Cartizze Valdobbiadene
Prestigioasa zonă Cartizze este orientată cu partea abruptă spre sud și este situată pe teritoriul localității Valdobbiadene, cu o suprafață totală de doar 106 hectare. Strugurii din prestigiosul „Superiore di Cartizze” sunt cultivați și vinificați în Valdobbiadene, între dealurile dintre cătunele Santo Stefano, San Pietro di Barbozza și Saccol. Un randament și mai mic la hectar precum și cultivarea exclusiv manuală a podgoriilor și, vița de vie străveche, constituie fundamentul vinurilor de calitate superioară din această zonă de producție cu o tradiție îndelungată. Diferitele soluri din zonă contribuie în mod direct la gama largă de arome și la vivacitatea Prosecco-ului produs aici.
Prosecco Preț – Care Sunt Factorii ce Influențează Prețul Vinului Prosecco și Cât Poate Să Coste un Produs de Calitate?
1. Calitatea și regiunea
Prosecco preț este adesea influențat de calitatea strugurilor și de regiunea în care este produs vinul. Strugurii de calitate superioară, de regulă cei recoltați din regiuni foarte respectate precum Valdobbiadene DOCG, au prețuri mai mari.
2. Metodă de producție
Metoda de producție este un alt factor care influențează Prosecco preț. Metodele tradiționale, inclusiv recoltarea manuală și procesele de fermentație mai complicate pot crește costurile.
3. Brand și Marketing
Strategiile de branding și marketing ale diferiților producători pot crește Prosecco preț. Cramele cu o lungă istorie în spate și cu o reputație bună pe piață, pot cere un preț mai mare pentru o sticlă de vin Prosecco de calitate.
În concluzie, Prosecco prețul poate varia destul de mult în funcție de: regiunea din care provin strugurii, costurile de marketing și reputația producătorului. Acesta poate costa de la câteva zeci de lei până la câteva sute de lei.
Dacă ai rămas cu întrebări și îți doreșți să ne contactezi, ne poți scrie pe office@vinoamo.ro sau ne poți apela la nr. 0743864600 și te vom ajuta să alegi cea mai potrivită sticlă de vin Prosecco Valdobbiadene, pentru tine.
Dacă îți dorești să afli mai multe detalii despre povestea vinoamo.ro, click aici.