Taxă livrare curier 17.90 lei. Livrare gratuită pentru comenzi de peste 200 lei.

Vin Rose

Italia nu este doar o simplă țară viticolă, iar acest lucru este cu atat mai evident in privinta vinurile rosé, comparativ cu orice altă categorie de vinuri. În primul rând, în Italia există peste 100 de soiuri diferite de struguri roșii care pot fi folosite pentru a produce un Rosato, iar aceste soiuri nu se regăsesc întotdeauna pe etichetele sticlelor. În al doilea rând, doar pentru că în nord-est s-a înregistrat o recoltă excelentă intr-un anumit an, nu înseamnă că același ... ...citește mai mult

Un roze minunat echilibrat din Bolgheri: Mătăsos, cu fructe de pădure minunate și armonie seducătoare - Cassiopea este un aperitiv ideal și se potrivește perfect ...

Clasificare -

Clasificare prosecco -

  Regiune -

  Crame -

  Soi strugure +

  An +

  Cantitate +

  Pret

  Vin Rose

  Italia nu este doar o simplă țară viticolă, iar acest lucru este cu atat mai evident in privinta vinurile rosé, comparativ cu orice altă categorie de vinuri.

  În primul rând, în Italia există peste 100 de soiuri diferite de struguri roșii care pot fi folosite pentru a produce un Rosato, iar aceste soiuri nu se regăsesc întotdeauna pe etichetele sticlelor.

  În al doilea rând, doar pentru că în nord-est s-a înregistrat o recoltă excelentă intr-un anumit an, nu înseamnă că același lucru este valabil și pentru partea de nord-vest, centru sau sud a peninsulei. Adevărul este că Italia este țara producătoare de vin cu cea mai mare diversitate geografică, înconjurată de ape pe trei laturi, marginita de Alpi la nord, incalzita de vânturi de origine deșertica la sud și avand o creastă muntoasă în mijloc.
  În Italia, Rosato nu este doar o modă trecătoare, rosé-ul italian a existat dintotdeauna. Nu este de mirare, deoarece jumătate din an, italienii își petrec ziua în aer liber, drept urmare, vinurile de vara au mare trecere, iar acestea trebuie să se ridice la standardele inalte ale stilului de viață italian.
  Probabil unul dintre cele mai renumite vinuri rosé din Italia este Chiaretto din zona Bardolino. De fapt, acesta este obținut din aceleași soiuri de struguri ca faimosul Amarone – Corvina, Corvinone, Rondinella și Molinara, care sunt de asemenea principalele soiuri cultivate în zonă – climatul lacului Garda contribuind la gustul lor special.
  Vinurile rosé din Tirolul de Sud, denumite aici Lagrein Kretzer, sunt, de asemenea, foarte cunoscute. În ultimii ani, vinurile rosé din sudul Italiei și din Sicilia au cunoscut o mare creștere, fiind folosite in realizarea acestora diferite soiuri de struguri. Multe dintre acestea sunt autohtone, cum ar fi Cerasuolo d’Abruzzo, Nerello Mascalese din regiunea Etna sau Nieddera din Sardinia, specialități de rosé care nu sunt disponibile altundeva.
  Vinurile rosé sunt adesea obținute din celebrele soiuri internaționale precum Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc sau Merlot, iar în Toscana și Emilia-Romagna, bineînțeles, și din Sangiovese, adesea în combinație cu puțin Syrah, care adaugă o aromă picantă fină. Nu in ultimul rand, Lambrusco di Sorbara ar putea fi numit și vin rosé, chiar dacă este un vin ușor, care se bea mai repede decât orice alt vin de vară.

  Producători

  NU RATA NOUTĂȚILE

  Abonează-te la newsletter

  Înscrie-te la newsletterul Vinoamo și beneficiază de 5% reducere pentru prima comanda.