Vin Rose
Afișez toate cele 5 rezultate
-
Vin Rose Bardolino Chiaretto Classico DOC, Veneto, Keya, 2021, Guerrieri Rizzardi, 750 ml
58.00 leiEvaluat la 0 din 5 -
Vin Rose Bolgheri DOC, Merlot 70%, Toscana, Cassiopea, 2021, Poggio Al Tesoro, 750 ml
96.00 leiEvaluat la 0 din 5 -
Vin Rose Montecucco DOC, Sangiovese 70%, Toscana, Grottolo, 2021, Castello Colle Massari, 750 ml
71.00 leiEvaluat la 0 din 5 -
Vin Rose Bolgheri DOC, Merlot 70%, Toscana, Cassiopea, 2022, Poggio Al Tesoro, 750 ml
99.00 leiEvaluat la 0 din 5
Câte Tipuri de Vinuri Rose/Roze Există?
1. Vin Roze Sec (Dry)
Majoritatea rose-urilor provensale se încadrează în această categorie, la fel ca și rose-ul italian din Bardolino Chiaretto. Cel mai apropiat echivalent al acestui stil de rosé sunt vinurile albe seci și crocante, cum ar fi Pinot Grigio. Dacă dorești să încerci un vin rose sec italian din Bardolino Chiaretto, avem pentru tine: Vin Rose Sec Keya 2021 de la crama Guerrieri Rizzardi.mai mult...
2. Vin Rose Fructat
In general, acestea sunt Rose-urile Pinot Noirși cele tradiționale portugheze, care au și o notă de dulceață. Pinot Noir Rose este mai dulce decât cel din Provence, dar este totuși uscat.
3. Vin Roze Mediu Sec (Mediu-Dry)
De exemplu: Zinfandel Alb.
4. Vin Rose Sec – Corpolent (full bodied)
Cele din Sudul Franței sau rose-urile spaniole din Rioja și Navarra.
5. Vinuri Rose Elegante și Fructate
În general cele care sunt obținute din Merlot (zona Bordeaux). Acestea sunt rose-uri rafinate care se combină cu același tip de mâncare. Descoperă rose-ul nostru Vin Rose Casiopeea 2022 de la crama Poggio Al Tesoro, realizat din 70% Merlot și 30% Cabernet Franc.
6. Vin Roze Fructat – Corpolent
De regulă sunt cele obținute din Syrah și Malbec, din Australia, Chile sau Argentina. Seamănă mai degrabă cu un vin roșu full bodied decât cu un vin roze și au în general un grad ridicat de alcool. Pe vinoamo.ro, un astfel de rose avem Grottolo 2021 de la crama Castello Colle Massari, obținut din: 70% Sangiovese, 15% Ciliegiolo și 15% Montepulciano.
7. Vin Rose Spumant
Cava, cele australiene, din Africa de Sud sau cele din Noua Zeelandă.
8. Rose Șampanie sau Brut Rose
Cum este Vin Rose Brut DOC din Veneto, de la crama Col Sandago.
Dacă îți dorești să încerci și alte sortimente de vin existente pe site-ul nostru, îți punem la dispoziție următoarele categorii: Vin Roșu, Vin Alb, Vin Spumant, Prosecco sau Vinuri Premiate.
Te-ai Întrebat Vreodată Cum se Produce un Vin Rose?
Ei bine, există câteva metode de a obține un vin rose bun:
-
Metoda de presare
Vinificatorul culege strugurii roșii copți, ii aduce la cramă și începe imediat procesul de presare, pentru a obține sucul de struguri. Sucul strugurilor de vin roșu este un lichid transparent. Când sucul este presat din struguri, acesta întră în contact cu coajă strugurilor, preia pigmetii existenți în această, devenind astfel colorat. Deoarece contactul dintre suc și cojile strugurilor este de scurtă durata, doar o cantitate mică de pigmenți este extrasă, rezultând astfel o culoare roz deschis. Aceasta este prima modalitate de obținere a unui vin rose bun.
-
Metoda Saigneé
Vinurile Rose obține prin această metodă au în general o culoare de roz pal. Când strugurii culeși sunt aduși la cramă, aceștia sunt depozitați într-un vas de fermentare și sunt lăsați acolo între 2 h și 24 h. În acest timp, strugurii se sparg din cauza presiunii exercitate de ceilalți struguri, aflați deasupra lor și eliberează suc. Ca și în cazul celeilalte metode, perioada în care sucul se afla în contact cu cojile de struguri este scurtă, acesta preluând doar o parte din pigment, devenind de nuanță rozaliu. Sucul este scurs apoi din rezervor și procesat în consecință. Această metodă este destul de comună în producția de vin rose.
-
Metoda prin macerare
Metoda prin macerare este probabil cea mai comună metodă de producere a unui vin rosé. Este folosit în regiuni precum Provence din Franța, precum și în Africa de Sud și alte regiuni viticole din întreaga lume. În metoda macerării, strugurii de vin roșu sunt macerați cu pielea pentru o perioadă de timp, iar apoi întreaga cantitate de suc este prelucrată în vin rose.
Durata contactului cu cojile de struguri și grosimea acestora determină culoarea rose. Această metodă de producție a vinurilor rose are ca rezultat un gust mai complex, în comparație cu alte metode de producție.
-
Metoda prin amestecare (vin spumant Rose)
Această metodă de producere este foarte neobișnuită pentru vinurile Rose, dar este mai răspândită în regiunile cu vin spumant precum Champagne. În metoda de amestecare (numită și metoda vinului spumant Rose), care produce o gamă largă de vinuri rose ușoare până la grele, vinului alb i se adaugă o cantitate mică de vin roșu. Nu este nevoie de mult vin roșu pentru această metodă de producție. 5% – 20% vin roșu este suficient pentru a colora un vin alb în roz. Adesea, această metodă de producere de vin rose nu este permisă.
Cum Asociezi Culinar un Pahar de Vin Rose/Roze?
Asocierea vinului cu mâncarea înseamnă mai mult decât a combina vinul cu brânză, combinația veche de secole, cunoscută de aproape toată lumea. Când vine vorba de un vin rose bun, există câteva combinații grozave de alimente care pot debloca gusturi și oferi cele mai frumoase experiențe culinare. Vinul este mai mult decât o băutură din struguri. Vinificatia este un proces foarte complicat, care creează însă o mulțime de subtonuri și arome delicate. Cunoscut pentru culoarea sa destul de roz și gustul revigorant, ideal pentru o zi sufocantă de vară, vinul roze este destul de popular.
Specialiștii recomandă ca atunci când consumi un pahar de vin rose acesta să fie rece pentru a avea o experiență cât mai plăcută. Când vine vorba de asocieri culinare, îl poți servi foarte bine alături de:
- Aperitive: măsline, hamsii, brânză brie, dips-uri și nuci sărate, salată de brânză de capră sau alte aperitive ușoare, sărate.
- Feluri principale: seafood, pui la grătar, miel la grătar, cârnați, pizza, legume la grătar sau alte preparate ușoare și picante.
- Desert: ciocolată neagră, batoane cu lămâie, cheesecake sau alte deserturi dulci și cremoase.
Vin Rose Italian: Lucruri Mai Puțin Știute Despre Această Băutură Atât de Populară
Italia nu este doar o simplă țară viticolă, iar acest lucru este cu atât mai evident în privința vinurile rose, comparativ cu orice altă categorie de vinuri.
În primul rând, în Italia există peste 100 de soiuri diferite de struguri roșii care pot fi folosite pentru a produce un vin rose italian, iar aceste soiuri nu se regăsesc întotdeauna pe etichetele sticlelor.
În al doilea rând, doar pentru că în nord-est s-a înregistrat o recoltă excelentă de vinuri rose într-un anumit an, nu înseamnă că același lucru este valabil și pentru partea de nord-vest, centru sau sud a peninsulei. Adevărul este că Italia este țara producătoare de vin rose bun cu cea mai mare diversitate geografică, înconjurată de ape pe trei lături, mărginită de Alpi la nord, încălzită de vânturi de origine deșertică la sud și având o creastă muntoasă în mijloc.
Vin Rose Italian din Regiunea Bardolino Chiaretto – Unul Dintre Cele Mai Renumite Rose-uri din Italia – Disponibil Acum și pe Vinoamo.ro
În Italia, vinul nu este doar o modă trecătoare, vinul rose italian a existat dintotdeauna. Nu este de mirare, deoarece jumătate din an, italienii își petrec ziua în aer liber, drept urmare, vinurile de vară, ușoare precum un vin rose bun, au mare trecere, iar acestea trebuie să se ridice la standardele înalte ale stilului de viață italian.
Probabil unele dintre cele mai renumite vinuri rose bune din Italia sunt cele din Chiaretto din zona Bardolino. De fapt, acestea sunt obținute din aceleași soiuri de struguri ca faimosul Amarone – Corvina, Corvinone, Rondinella și Molinara, care sunt de asemenea principalele soiuri cultivate în zonă – climatul lacului Garda contribuind la gustul lor special.
Un vin roze italian bun este cel produs în Tirolul de Sud, unde este denumit Lagrein Kretzer, și este, de asemenea, foarte cunoscut. În ultimii ani, vinurile rose din sudul Italiei și din Sicilia au cunoscut o mare creștere, în realizarea acestora fiind folosite diferite soiuri de struguri. Multe dintre acestea sunt autohtone, cum ar fi Cerasuolo d’Abruzzo, Nerello Mascalese din regiunea Etna sau Nieddera din Sardinia, specialități de vin rose care nu sunt disponibile altundeva.
Un vin rose/vin roze deosebit se obține adesea și din celebrele soiuri internaționale precum Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc sau Merlot, iar în Toscana și Emilia-Romagna, bineînțeles, și din Sangiovese, adesea în combinație cu puțin Syrah, care adaugă o aromă picantă fină. Nu în ultimul rând, Lambrusco di Sorbara ar putea fi numit și vin roze , chiar dacă este un vin rose ușor, care se bea mai repede decât orice alt vin de vară.
Ai rămas cu întrebări și îți doreșți să ne contactezi? Atunci scrie-ne pe office@vinoamo.ro sau apelează-ne la nr. 0743864600 și te vom ajuta să alegi cea mai bună sticlă de vin rose italian.
Dacă îți dorești să afli mai multe detalii despre povestea vinoamo.ro, click aici.