Vin Rosu
Afișez 1 - 20 din 68 de rezultate
-
Vin Rosu Bolgheri Rosso DOC, Toscana, Il Seggio, 2020, Poggio Al Tesoro, 750 ml
167.50 leiEvaluat la 0 din 5 -
Vin Rosu Bolgheri Superiore DOC, Cabernet Sauvignon 65%, Toscana, Grattamacco, 2019, 750 ml
575.00 leiEvaluat la 0 din 5 -
Vin Rosu Bolgheri Superiore DOC, Syrah 50%, Toscana, Marchesale, 2019, Terre Del Marchesato, 750 ml
375.50 leiEvaluat la 0 din 5 -
Vin Rosu Brunello di Montalcino DOCG, Sangiovese 100%, Podernovi, Toscana, 2016, Tenuta San Polo, 750 ml
819.50 leiEvaluat la 0 din 5 -
Vin Rosu Carmignano DOCG, Poggilarca, 2017, Tenuta di Artimino, 750 ml
117.50 leiEvaluat la 0 din 5 -
Vin Rosu Chianti Classico Riserva DOCG, Sangiovese 100%, Toscana, 2018, Berardenga, Felsina, 750 ml
180.00 leiEvaluat la 0 din 5 -
Vin Rosu Chianti Classico Riserva DOCG, Sangiovese 100%, Toscana, 2018, La Forra, Tenuta di Nozzole, 750 ml
149.50 leiEvaluat la 0 din 5 -
Vin Rosu Chianti Classico Riserva DOCG, Sangiovese 100%, Toscana, 2019, Rancia, Felsina, 750 ml
299.50 leiEvaluat la 0 din 5 -
Vin Rosu Chianti Colli Senesi DOCG, Sangiovese 100%, Toscana, 2020, Berardenga, Felsina, 750 ml
81.50 leiEvaluat la 0 din 5 -
Vin Rosu Chianti Rufina DOCG, Toscana, 2020, Fattoria Selvapiana, 750 ml
87.50 leiEvaluat la 0 din 5 -
Vin Rosu Montecucco Riserva DOC, Toscana, Sangiovese 80%, Toscana, 2018, Castello Colle Massari, 750 ml
90.50 leiEvaluat la 0 din 5 -
Vin Rosu Montepulciano D’Abruzzo Riserva DOC, Montepulciano 100%, Aereo, 2018, Di Sipio, 750 ml
119.50 leiEvaluat la 0 din 5 -
Vin Rosu Pomino Rosso DOC, Toscana, Villa di Petrognano, 2019, Fattoria Selvapiana, 750 ml
102.50 leiEvaluat la 0 din 5 -
Vin Rosu Primitivo Di Manduria DOP, Primitivo 100%, Puglia, 2021, Felline, 750 ml
94.50 leiEvaluat la 0 din 5 -
Vin Rosu Primitivo Di Manduria DOP, Primitivo 100%, Puglia, Dunico, 2018, Felline, In Cutie Lemn, 750 ml
233.00 leiEvaluat la 0 din 5 -
Vin Rosu Primitivo Di Manduria DOP, Primitivo 100%, Puglia, Giravolta, 2019, Felline, 750 ml
106.50 leiEvaluat la 0 din 5
Vin Roșu Italian pentru Cunoscători și Pasionați
„Vinul roșu italian este mai bun decât cel francez…”, i-a spus în glumă premierul italian Matteo Renzi președintelui francez Francois Hollande. Și acest lucru nu este deloc greșit, deoarece în multe degustări în orb din întreaga lume, vinul roșu italian a câștigat detașat în fața celui francez.mai mult...
De cele mai multe ori era vorba de un vin roșu italian aparținând mărcilor de top din Toscana, soiurile de struguri roșii din Bolgheri și Maremma fiind similare celor din Bordeaux. Ornellaia, Sassicaia sau Saffredi, fiecare dintre acestea reprezentând un vin roșu italian cu o poziționare de top.
Multe dintre premiile internaționale – precum și punctajele ridicate acordate de Robert Parker – sunt, desigur, de cele mai multe ori, obținute de către un vin roșu sec (red wine) provenit din zonele celor trei „B”-uri: Barolo și Barbaresco cu eleganța strugurilor Nebbiolo din Piemonte, și Brunello di Montalcino – cel mai longeviv vin roșu obținut din strugurii Sangiovese, din Toscana.
Prin urmare, era imposibil ca să nu avem în portofoliul nostru un astfel de vin roșu italian. Pentru cei care caută un vin roșu sec, un Brunello di Montalcino excelent, le recomandăm cu căldură cramele Tenuta San Polo și Tenuta San Gorgio, de unde pot alege un vin roșu adevărat, Sangiovese 100%: Ugolforte, Brunello di Montalcino și Podernovi.
Cauți un Vin Roșu Sec Care să se Îmbine Perfect cu Felul de Mâncare Preferat din Bucătăria Italienească?
Atunci avem o veste minunată pentru tine! Toate vinurile roșii din portofoliu vinoamo.ro sunt vinuri seci, așa că ai de unde alege. Fie că preferi un Chianti, un Amarone sau poate un vin roșu sec, sicilian il găsești la noi!
Iar dacă nu știi cu ce feluri de mâncare italienească ai putea să le combini, îți oferim mai jos câteva idei de asocieri culinare.
- Chianti este un vin roșu sec excelent pentru paste și pizza
- Cabernet Sauvignon este perfect pentru mâncărurile cu sosuri roșii, paste, pizza, dar și fripturi din carne roșie.
- Primitivo se combină foarte bine cu paste, pizza, mâncăruri cu sos roșu, dar și cu preparate din carne tocată.
- Sortimentele de vin roșu sec/red wine din Valpolicella (Amarone și Ripasso) se potrivesc bine cu mâncărurile aromate ale regiunii Veneto
- Montepulciano este ideal pentru tocănițele aromate din Abruzzo
- Sagrantino di Montefalco se îmbină perfect cu carnea de mistreț
- Cannonau merge perfect cu mâncărurile rustice din miel, în Sardini
Vinuri Roșii Italiene de Calitate Premium Care Pot Satisface și Cele Mai Rafinate Gusturi
Dacă ai citit ”Despre noi”, ai aflat deja că povestea noastră a început din pură pasiune pentru gastronomia italienească și a vinurilor roșii extraordinare pe care Italia le produce.
De aceea, ca importatori pasionați de ceea ce facem, aducem pentru tine doar vinuri roșii deosebite, care au trecut cu brio prin filtrul echipei noastre de experți. Acestea sunt aduse din cele mai importante zone viticole italiene, precum: Abruzzo, Veneto, Toscana, Toscana-Bolgheri, Toscana-Chianti, Toscana-Montalcino, Puglia, Sicilia și Friuli Venezia Giulia.
Și nu spunem noi că avem printre cele mai bune vinuri roșii italiene din mediul online, ci premiile internaționale obținute de acestea vorbesc de la sine. Aproape fiecare eticheta de vin roșu italian (red wine) din portofoliul nostru a câștigat cel puțin un premiu, însă cele mai premiate sunt următoarele: Podernovi 2016 (Tenuta San Polo), Grumarello 2016 (Tenuta di Artimino), Colonia 2017 (Felsina), Brunello di Montalcino (Tenuta San Polo), Sondraia 2018 (Poggio Al Tesoro). Dacă dorești să descoperi toată selecția de vinuri premiate, click aici.
Suntem convinși că orice vin roșu sec ai alege din portofoliul nostru, nu te va dezamăgi. Totuși, dacă preferi un alt sortiment de vin, poți alege din restul categoriilor: Vin Alb, Vin Rose, Vin Spumant sau Prosecco.
Tu Știi Cum să Recunoști un Vin Roșu Bun?
Ce faci atunci când cauți un vin roșu bun și nu știi pe care să îl alegi, deoarece există în fața ta o mulțime de opțiuni? Cum putem identifica un vin roșu premium? Te-ai întrebat dacă există vreo modalitate de a măsura calitatea acestuia?
Ei bine, noi îți vom oferi câteva sfaturi, pentru că pe viitor să poți recunoaște un astfel de vin, atunci când îl vei degusta.
1. Culoarea vinului
Un vin roșu bun trebuie să aibă culoarea care îi corespunde. Este bine de știut că culoarea vinului poate varia în funcție de: strugurii din care provine (dacă au coajă mai subțire sau mai groasă), de climă în care au fost cultivați, de altitudine, dar și de expunerea la razele ultraviolete.
De exemplu un Pinot Noir are o nuanță mai deschisă decât un Cabernet. Totodată, culoarea poate varia și în funcție de vechimea vinului. În cazul unui vin roșu (red wine), odată cu trecerea timpului acesta poate deveni mai decolorat, ajungând la o nuanță de mahon.
2. Aromele predominante
Un vin roșu bun își dezvăluie aromele primare de îndată ce este servit în pahar. Acestea pot proveni din strugurii din care a fost realizat, din pământul în care a fost cultivat sau din recipientele de maturare, dacă este cazul (butoaie de stejar, etc.) Aromele pot fi: fructate, florale, minerale, de pământ, etc.
3. Mirosul
Un vin roșu bun nu trebuie să miroasă a lemn (vechi sau nou). Dacă se întâmplă acest lucru, înseamnă că vinul a fost maturat în butoaie vechi ce trebuiau înlocuite cu mult timp în urmă.
4. Gustul echilibrat
Când vorbim de gustul echilibrat al unui vin ne referim la armonia dintre elementele sale: aciditate, alcool, nuanțe. Niciunul dintre acestea nu trebuie resimțit în mod predominant.
5. Tanini și alcool
Atât tanini cât și acoolul trebuie să existe în moderație. Tanini ar trebui să ne ofere o senzație de gură uscată, iar acoolul o senzație similară cu cea de picant.
6. Complexitatea
Un vin roșu bun trebuie să fie complex, să aibă personalitate. Asta înseamnă că trebuie să te surprindă la fiecare înghițitură cu noi nuanțe și arome.
7. Persistența
În cele din urmă, știm că am degustat un vin roșu bun atunci când aromele și nuanțele acestuia rezistă în gură mult timp după ce am luat ultima înghițitură. Cu cât un vin rezistă mai mult în gură cu atât are o calitate mai bună. Dacă persistă mai mult de zece secunde în gură este un vin bun, dacă se ridică la mai mult de douăzeci de secunde este un vin excelent.
Vrei să Afli Care Sunt Producătorii de Vin Roșu Italian Existenți în Portofoliul Nostru?
Italia se află printre principalii producători de vinuri din lume, dar și printre principalii consumatori și exportatori. Cu 533 denumiri (DOCG, DOC și IGT), suprafața viilor italiene (aproximativ 700.000 hectare) se apropie de 9% din cea mondială.
Însă, chiar și așa, nu ne-a fost ușor să legăm raporturi comerciale cu unele dintre cele mai reprezentative crame, din zonele viticole de top ale Italiei, precum: Tenuta di Artimino–(Governo Al Uso), Fattoria Selvapiana (Fornace), Di Sipio (Aereo), Grattamacco (Grattamacco Rosso), Cusumano (Etna Rosso), Guerrieri Rizzardi (Calcarole 2011), Felline (Zinfandel), Castello Collle Massari, (Poggio Lombrone), Poggio Al Tesoro (Sondraia 2018), Bastianich (Calabrone), San Giorgio (Rosso di Montalcino 2020), Felsina (Fontalloro 2019), Tenute del Cabreo (Tenute del Cabreo), Terre del Marchesato (Aldone 2019), Tenuta di Nozzole (La Forra 2018) , San Polo (Brunello di Montalcino 2018). Am menționat în paranteză recomandarea noastră de vin roșu sec de la fiecare cramă din portofoliu.
Dacă ai rămas cu întrebări și îți dorești să ne contactezi, așteptăm să ne scrii pe office@vinoamo.ro sau să ne apelezi la nr. 0743864600 și te vom ajuta să alegi cel mai potrivit vin roșu (red wine) pentru tine.