Taxă livrare curier 17.90 lei. Livrare gratuită pentru comenzi de peste 200 lei.

Castello Colle Massari

Odată cu achiziția cramei Castello ColleMassari, Claudio Tipa, împreună cu soția sa, Maria, și sora sa, Maria Iris, au pus bazele unui mic imperiu al vinului cu mai multe sucursale răspândite în toată Toscana. Cu această cramă, situată în nordul Maremmei, în Montecucco DOC, între Montalcino și podgoriile din Morellino di Scansano, la aproximativ 320 de metri deasupra nivelului mării, familia nu numai că și-a îndeplinit un vis de demult, dar noii proprietari au însemnat și o îmbunătățire notabilă ... ...citește mai mult

Roșu rubiniu intens, buchet persistent, fructat, cu note de fructe de pădure, violete, cuișoare și scorțișoară, precum și arome de tutun dulce. Concentrat, cărnos, ...

Categorie -

Clasificare -

Clasificare prosecco -

  Regiune -

  Soi strugure +

  An +

  Cantitate +

  Pret

  Crama Castello Colle Massari

  Odată cu achiziția cramei Castello ColleMassari, Claudio Tipa, împreună cu soția sa, Maria, și sora sa, Maria Iris, au pus bazele unui mic imperiu al vinului cu mai multe sucursale răspândite în toată Toscana. Cu această cramă, situată în nordul Maremmei, în Montecucco DOC, între Montalcino și podgoriile din Morellino di Scansano, la aproximativ 320 de metri deasupra nivelului mării, familia nu numai că și-a îndeplinit un vis de demult, dar noii proprietari au însemnat și o îmbunătățire notabilă a zonei de cultivare, care este foarte potrivită pentru soiulul Sangiovese.
  Claudio Tipa, sicilian de origine și președinte al Consorzio Montecucco, a alocat soiului de struguri emblematic al Toscanei, o parte importantă de 80 de procente din soiurile de struguri roșii din podgorii, soiul fiind selectat în colaborare cu Universitatea din Pisa. Vermentino are o importanță similară în rândul soiurilor de struguri albi. Până în prezent, ColleMassari a câștigat o reputație excelentă și dincolo de granițele Maremmei. Prin urmare, nu este de mirare că ghidul de vinuri Gambero Rosso a premiat acest loc de producție exemplar cu distinctia „Podgoria anului” în 2014.
  După ce au achiziționat podgoria, pasionații proprietari nu numai că au cumpărat terenuri suplimentare, dar au întreprins și o restructurare completă a afacerii. Viile și crama au fost modernizate în profunzime cu mijloace financiare considerabile. Domeniul este situat într-o zonă caracterizată de un microclimat deosebit de favorabil, cu o bună ventilație și fluctuații puternice de temperatură. Podgoriile abrupte sunt cultivate folosind sistemul tradițional Cordon sau Guyot dublu. Încă de la început, crama a lucrat în conformitate cu principiile viticulturii ecologice certificate.
  În crama impresionantă, strugurii și mustul sunt prelucrate pe patru nivele, fără utilizarea pompelor sau a altor mijloace mecanice. Vinurile de top sunt fermentate în cuve conice din lemn de 1.000 de litri și sunt prelucrate doar manual. Toate celelalte vinuri finalizează procesul de fermentare în rezervoare de oțel inoxidabil cu temperatură controlată. Nu în ultimul rând, datorită condițiilor optime din teren și din cramă, vinurile familiei Tipa, care emană multă personalitate, au câștigat continuu în calitate.
  Astăzi, ColleMassari Spa include, pe lângă ColleMassari, proprietățile GRATTAMACCO în zona Bolgheri și POGGIO DI SOTTO și SAN GIORGIO în Montalcino. Acestea ocupă, de asemenea, poziții de top în regiunile respective.
  • Anul înființării: 1999
  • Proprietari: Claudio și Maria-Iris Tipa
  • Oenolog: Luca Marrone
  • Producție anuală: aproximativ 500 000 de sticle
  • Suprafață vinificație: aproximativ 110 hectare
  • Cultivare aprobată biologic (Certificat: ICEA)

  Producători

  NU RATA NOUTĂȚILE

  Abonează-te la newsletter

  Înscrie-te la newsletterul Vinoamo și beneficiază de 5% reducere pentru prima comanda.