Taxă livrare curier 17.90 lei. Livrare gratuită pentru comenzi de peste 200 lei.

Cusumano

Unii cunoscători ai scenei vinului italian spun că, de la începutul mileniului si pana astazi, în Sicilia s-au făcut mai multe progrese în ceea ce privește gândirea și metodele de management ale calității in viticultura, decât în cei 200 de ani anteriori. Carismaticul Diego și fratele său mai mare Alberto Cusumano – unul economist, celălalt oenolog – au jucat un rol deloc neglijabil în această dezvoltare, recent accelerată. Crama familiei situata in Partinico, lângă Palermo, care a fost câ... ...citește mai mult

Acest vin sicilian este foarte bine structurat, armonios și bogat. Aroma sa seducătoare de pepene galben, banane și ierburi este insotita de o nota de prospețime revigoranta. Un ...

Categorie -

Clasificare -

Clasificare prosecco -

    Regiune -

    Soi strugure +

    An +

    Cantitate +

    Pret

    • Angimbe
      91 Puncte James Suckling
      90 Puncte Vinous

      ANGIMBE – Terre Siciliane DOC – 2021

      0 out of 5
      Acest vin sicilian este foarte bine structurat, armonios și bogat. Aroma sa seducătoare de pepene galben, banane și ierburi este insotita de o nota de prospețime revigoranta. Un ...

      Soi strugure:

      70% Insolia, 30% Cardonnay

      Alcool:

      13.0%

      Zahar rezidual:

      1,86 g/l

      Aciditate totala:

      5,75 g/l

      Temperatura servire:

      8-10 °C

      Potential invechire:

      2024+

      Alergeni:

      contine sulfiti

      Vinificatie:

      Fermentare pe drojdii fine timp de 4 luni in recipienti de inox si maturare in sticla.

      Adaugă în coș 66.00 lei
    • Benuara

      BENUARA – Sicilia DOC – 2021

      0 out of 5
      Roșu rubiniu, cu o aromă intensă de fructe de pădure coapte, gust concentrat, bogat in note fructate, elegant, cu un final proaspăt si neted."Murele și ierburile ...

      Soi strugure:

      50% Nero D'Avola, 50% Syrah

      Alcool:

      14.0%

      Zahar rezidual:

      Aciditate totala:

      Temperatura servire:

      16-18 °C

      Potential invechire:

      2026

      Alergeni:

      contine sulfiti

      Vinificatie:

      Fermentare malolactica in recipienti de otel si maturare in recipienti de otel, pt 80% din masa si in butoaie de lemn de 20 hl, pt restul de 20% din masa.

      Adaugă în coș 85.00 lei
    • Etna Rosso
      Tre Bicchieri- Gambero Rosso
      92 Puncte James Suckling
      90 Puncte Wine Spectator

      ETNA ROSSO DOC – 2019

      0 out of 5
      Culoarea granata, luminoasa, buchet foarte clar, suculent si cu o buna persistenta. Se resimt notele de fructe proaspete, fructele de padure si rubarba, elegante pe palat, cu o intensitate bine ...

      Soi strugure:

      100% Nerello Mascalese

      Alcool:

      13.5%

      Zahar rezidual:

      1,78 g/l

      Aciditate totala:

      5,9 g/l

      Temperatura servire:

      16-18 °C

      Potential invechire:

      2027+

      Alergeni:

      contine sulfiti

      Vinificatie:

      Fermentare malolactica in recipienti de otel si maturare in butoaie de lemn de 25 hl.

      Adaugă în coș 109.00 lei
    • Noa
      93 Puncte James Suckling
      91 Puncte Wine Spectator
      92+ Puncte Vinous
      94 Puncte Luca Maroni

      NOA – Sicilia DOC – 2017

      0 out of 5
      Noà, fructat si seducător, datorita cupajului format din soiurile Nero d'Avola, Merlot și Cabernet Sauvignon, cu un buchet delicios de fructe roșii coapte, condimente și cacao, precum și ...

      Soi strugure:

      Nero D'Avola, Merlot, Cabernet Sauvignon

      Alcool:

      15.0%

      Zahar rezidual:

      1,90 g/l

      Aciditate totala:

      5,62 g/l

      Temperatura servire:

      18-20 °C

      Potential invechire:

      2032+

      Alergeni:

      contine sulfiti

      Vinificatie:

      Fermentare malolactica si maturare timp de 12 luni in barrique, urmata de o alta perioda suplimentara de maturare in sticla.

      Adaugă în coș 189.00 lei

    Crama Cusumano

    Unii cunoscători ai scenei vinului italian spun că, de la începutul mileniului si pana astazi, în Sicilia s-au făcut mai multe progrese în ceea ce privește gândirea și metodele de management ale calității in viticultura, decât în cei 200 de ani anteriori. Carismaticul Diego și fratele său mai mare Alberto Cusumano – unul economist, celălalt oenolog – au jucat un rol deloc neglijabil în această dezvoltare, recent accelerată. Crama familiei situata in Partinico, lângă Palermo, care a fost cândva la începuturi un producător de must concentrat, este acum gestionată cu mare pasiune de cei doi frați, cucerind rapid piața mondială cu mai mult de două duzini de etichete proprii și aproximativ trei milioane de sticle produse anual. America și Germania sunt cele mai importante piete de export pt Cusumano. Când Diego s-a prezentat pentru prima dată în 2001 la târgul de vinuri Vinitaly din Verona cu patru dintre creațiile sale, i s-a acordat imediat distinctia „Tre Bicchieri” al ghidului italian de vinuri – Gambero Rosso.

    Ascensiunea cramei Cusumano, care continuă și astăzi, a avut loc in perioada de avant al vinului sicilian, o adevarata revolutie la care Cusumano alaturi de alte cateva crame autohtone de renume, si-au adus pe deplin contributia. Tinerii viticultori nu s-au concentrat doar pe o calitate mai bună a produselor lor, ci și pe oferirea unui viitor sustenabil pentru vechile soiuri de struguri locale. După șapte ani de pregătire, Alberto și Diego au reușit să dezvolte si sa revigoreze o parte din potențialul neexploatat al Siciliei, grupand productia în patru crame răspândite pe insulă, cu un total de 502 hectare de teren cultivat. În sud-estul insulei, este cultivat vechiul soi sicilian de struguri Nero d’Avola. În Ficuzza, lângă Corleone, se afla cea mai mare detinere a cramei Cusumano,  insumand 189 de hectare de podgorii. Clima din aceasta zona este puternic influențată de fluctuațiile ridicate de temperatură dintre zi și noapte, majoritatea viilor fiind situate la altitudini de circa 800 de metri.

    Frații Cusumano se diferentiaza fata de mulți alți viticultori de pe insulă, prin faptul că își folosesc doar strugurii proprii, pentru producția vinurilor lor. Această independență le oferă libertatea de a experimenta in permanenta. Pe moșia Alta Mora, nou adăugată la patrimoniul companiei, soiurile autohtone de struguri Nerello Mascalese (roșu) și Carricante (alb) cresc în sistemul Alberello, pe pantele nordice ale Muntelui Etna. Solul din acest loc este format din nisip, lavă, cenușă și bazalt, la altitudini cuprinse intre 600 si 1000 de metri. Strugurii sunt atent selectionați și presați într-o pivniță subterană cu pereți de piatră de lavă. Podgoria Guardiola, care este deasemenea detinuta de companie, este una dintre podgoriile Grand Cru din zona Etna. Cei doi frați au așteptări foarte mari de la vița de vie nou plantată in aceasta zona, care incepand din anul 2016 produce strugurii, pentru unul dintre cele mai bune vinuri roșii provenite din vecinatatea „muntelui de foc”.

    Deși strugurii cramei Alta Mora cresc pe pantele unui vulcan care este încă activ, vinurile sunt caracterizate prin prospetime, note fructate și o mineralitate destul de bogata, fiind totodata pline de finețe și de o eleganță aproape burgundă.

    „Crama de elită a lui Alberto și Diego Cusumano a reușit cu un mesaj de eleganță și modernitate să se impună pe piața internațională în doar câțiva ani. Factorul decisiv a fost o strategie clară, dinamică și orientată spre viitor.” GAMBERO ROSSO

    Producători

    NU RATA NOUTĂȚILE

    Abonează-te la newsletter

    Înscrie-te la newsletterul Vinoamo și beneficiază de 5% reducere pentru prima comanda.