Taxă livrare curier 17.90 lei. Livrare gratuită pentru comenzi de peste 200 lei.

Grattamacco

„Deși Grattamacco datează din anii 70 și poate fi considerată o cramă cu o vechime îndelungată în Bolgheri, cu siguranță acesteia nu-i lipsesc dinamismul și progresele surprinzătoare.” GAMBERO ROSSO Crama Grattamacco a fost înființată în 1977 și este situată între localitățile Castagneto Carducci și Bolgheri. Claudio Tipa, un fost industriaș de origine siciliană, administrează cu multă pasiune și competență domeniul Grattamacco din zona de cultură nobilă Bolgheri din 2002 – mai întâi în calitate de arendaș, iar după aceea ca proprietar. Acesta face parte ... ...citește mai mult

Roșu rubiniu strălucitor. Miros de prune, coacăze roșii, cireșe uscate și piele. Pe bolta palatină, plin de vigoare și putere, note minunat de armonioase de ...

Categorie -

Clasificare -

Clasificare prosecco -

  Regiune -

  Soi strugure +

  An +

  Cantitate +

  Pret

  Crama Grattamacco

  „Deși Grattamacco datează din anii 70 și poate fi considerată o cramă cu o vechime îndelungată în Bolgheri, cu siguranță acesteia nu-i lipsesc dinamismul și progresele surprinzătoare.” GAMBERO ROSSO

  Crama Grattamacco a fost înființată în 1977 și este situată între localitățile Castagneto Carducci și Bolgheri. Claudio Tipa, un fost industriaș de origine siciliană, administrează cu multă pasiune și competență domeniul Grattamacco din zona de cultură nobilă Bolgheri din 2002 – mai întâi în calitate de arendaș, iar după aceea ca proprietar. Acesta face parte din micul său imperiu de vinuri Colle Massari Spa.
  Podgoriile lui Claudio Tipa, POGGIO DI SOTTO și TENUTA SAN GIORGIO din regiunea Montalcino și COLLE MASSARI din regiunea Maremma, aparțin, de asemenea, companiei din Toscana. Claudio Tipa este susținut de soția sa Maria și de sora sa Maria-Iris. Cei care vizitează Grattamacco, situat pe un deal între Castagneto Carducci și Bolgheri, sunt răsplătiți cu o priveliște minunată a coastei toscane. Ferma extrem de fermecătoare se întinde pe 80 de hectare, dintre care 29 de hectare sunt plantate cu viță de vie și 14 hectare sunt plantate cu măslini. Înconjurată de 1 200 de hectare de pădure, proprietatea este considerată un model pentru întreaga zonă viticolă. Vârful de lance este splendidul Bolgheri Superiore Grattamacco, care este lăudat în mod regulat de criticii de vin.
  Proprietarul Podere Grattamacco este văzut de experți ca fiind unul dintre cei mai conștiincioși și mai bine organizați viticultori din Italia. De când Claudio Tipa administrează proprietatea, picăturile elegante din sortimentul larg răspândit au câștigat potrivit degustătorilor în fascinație și în definiție stilistică. Înainte, proprietarul a făcut muncă de pionierat timp de mai bine de 20 de ani și a contribuit decisiv la transformarea Bolgheri într-o regiune de vinuri roșii deosebite. Deoarece Claudio Tipa a reușit să facă față cu succes concurenței acerbe de pe piața vinului imediat după ce a intrat pe piață, mica afacere a viticultorului și-a depășit caracterul de afacere nobilă de nișă.
  În podgoriile care se află la o altitudine de aproximativ 100-200 de metri deasupra nivelului mării, se cultivă în principal Cabernet Sauvignon, în proporție de aproximativ 60 %. Pe o porțiune mai mică se cultivă Sangiovese, Merlot, Cabernet Franc și Petit Verdot. Soiul de struguri albi cultivat pe versanți este exclusiv Vermentino. Solurile podgoriilor Grattamacco sunt nisipoase la altitudini mai mici, calcaroase și marnoase la altitudini mai mari.
  În cramă, se acordă o atenție amănunțită tuturor detaliilor. Strugurii culeși manual fermentează în cuve mici din lemn. În mod deliberat, proprietarul vizionar al cramei se abține să adauge drojdii pure pentru a controla fermentația. Fermentația malolactică este spontană și se încheie după ce vinul a fost deja transferat în butoaie de stejar barrique. Până la crearea vinurilor, toate soiurile de struguri sunt vinificate separat în cadrul proprietății.

  • Anul înființării: 1977
  • Proprietar: Claudio Tipa
  • Oenolog: Luca Marrone
  • Producție anuală: aproximativ 160 000 de sticle
  • Podgorie: aproximativ 29 de hectare
  • Cultivare ecologică autorizată (certificat ICEA)

  Producători

  NU RATA NOUTĂȚILE

  Abonează-te la newsletter

  Înscrie-te la newsletterul Vinoamo și beneficiază de 5% reducere pentru prima comanda.