Taxă livrare curier 17.90 lei. Livrare gratuită pentru comenzi de peste 200 lei.

Terre Del Marchesato

Podgoriile Terre del Marchesato sunt situate în zona DOC Bolgheri, fiind mărginite de domeniile „Sassicaia”, „Ornellaia” și „Guado Al Tasso”. Bolgheri, un mic sat ce aparține de comuna Castagneto Carducci, renumit pentru emblematica sa alee de chiparoși atât de dragă poetului Giosue Carducci, a devenit în ultima vreme, una dintre cele mai prestigioase și renumite zone de producție de vinuri deosebite. Zona Bolgheri este marginita de dealuri in partea de est și de coasta Mării Mediterane la vest. Spre ... ...citește mai mult

Culoare roșie purpurie limpede, cu o frumoasă tenta rubinie, densă în pahar. Parfumul sau indica o complexitate fină, cu note bine evidentiate de fructe roșii și negre, precum ...

Categorie -

Clasificare -

Clasificare prosecco -

    Regiune -

    Soi strugure +

    An +

    Cantitate +

    Pret

    • ALDONE Toscana IGT - 2019
      92 Puncte James Suckling
      93 Puncte Falstaff

      ALDONE Toscana IGT – 2019

      0 out of 5
      Culoare roșie purpurie limpede, cu o frumoasă tenta rubinie, densă în pahar. Parfumul sau indica o complexitate fină, cu note bine evidentiate de fructe roșii și negre, precum ...

      Soi strugure:

      100% Merlot

      Alcool:

      14.5%

      Zahar rezidual:

      1,5 g/l

      Aciditate totala:

      6,0 g/l

      Temperatura servire:

      17-18 °C

      Potential invechire:

      2034+

      Alergeni:

      contine sulfiti

      Vinificatie:

      Fermentare initiala in recipienti de inox, urmata de cea malolactica in barrique, iar mai apoi maturare in barrique noi timp de 18 luni, urmata de o perioada de 12 luni in sticla.

      Adaugă în coș 450.00 lei
    • 92 Puncte James Suckling
      93 Puncte Falstaff

      ALDONE Toscana IGT – 2019 – Magnum – 1,5 l

      0 out of 5
      Culoare roșie purpurie limpede, cu o frumoasă tenta rubinie, densă în pahar. Parfumul sau indica o complexitate fină, cu note bine evidentiate de fructe roșii și negre, precum ...

      Soi strugure:

      100% Merlot

      Alcool:

      14.5%

      Zahar rezidual:

      1,5 g/l

      Aciditate totala:

      6,0 g/l

      Temperatura servire:

      17-18 °C

      Potential invechire:

      2034+

      Alergeni:

      contine sulfiti

      Vinificatie:

      Fermentare initiala in recipienti de inox, urmata de cea malolactica in barrique, iar mai apoi maturare in barrique noi timp de 18 luni, urmata de o perioada de 12 luni in sticla.

      Adaugă în coș 990.00 lei
    • FRANCHESATO Toscana IGT - 2019
      92 Puncte James Suckling
      91 Puncte Falstaff

      FRANCHESATO Toscana IGT – 2019

      0 out of 5
      Culoarea este limpede, roșie rubiniu intensă, densă în pahar, cu o frumoasă strălucire cristalină. Aromele olfactive sunt intense și pătrunzătoare, proaspete și fine, cu note de ...

      Soi strugure:

      100% Cabernet Franc

      Alcool:

      14.0%

      Zahar rezidual:

      0 g/l

      Aciditate totala:

      5,5 g/l

      Temperatura servire:

      16-18 °C

      Potential invechire:

      2034+

      Alergeni:

      contine sulfiti

      Vinificatie:

      Fermentare initiala in recipienti de inox, urmata de cea malolactica in barrique, iar mai apoi maturare in barrique noi timp de 18 luni, urmata de o perioada de 12 luni in sticla.

      Adaugă în coș 450.00 lei
    • MARCHESALE Bolgheri Superiore DOC - 2019
      92 Puncte James Suckling
      92 Puncte Falstaff
      90 Puncte Robert Parker’s Wine Advocate
      96 Puncte Wines Critic

      MARCHESALE Bolgheri Superiore DOC – 2019

      0 out of 5
      Culoarea este limpede, de un roșu rubiniu foarte intens, cu o densitate bună în pahar. La nas se remarcă inițial notele de fructe negre coapte, apoi notele balsamice î...

      Soi strugure:

      50% Syrah, 30% Cabernet Sauvignon, 15% Merlot şi 5% Petit Verdot

      Alcool:

      14.0%

      Zahar rezidual:

      < 1,0 g/l

      Aciditate totala:

      5,8 g/l

      Temperatura servire:

      16-18 °C

      Potential invechire:

      2034+

      Alergeni:

      contine sulfiti

      Vinificatie:

      Fermentare initiala in recipienti de inox, urmata de cea malolactica in barrique, iar mai apoi maturare in barrique de prim pasaj si de al 2 lea pasaj timp de 18 luni, urmata de o perioada de 12 luni

      Adaugă în coș 375.00 lei
    • PAPEO Bolgheri Bianco DOC - 2021
      90 Puncte Robert Parker’s Wine Advocate

      PAPEO Bolgheri Bianco DOC – 2021

      0 out of 5
      Papeo, este un vin alb vinificat ca un mare vin roșu, macerarea fiind realizata în butoaie de stejar. Complex și elegant, se remarcă prin cremozitatea sa învăluitoare. Culoarea ...

      Soi strugure:

      100% Vermentino

      Alcool:

      14.0%

      Zahar rezidual:

      0 g/l

      Aciditate totala:

      7,0 g/l

      Temperatura servire:

      10-12 °C

      Potential invechire:

      2028+

      Alergeni:

      contine sulfiti

      Vinificatie:

      Fermentare inceputa in butoaie de stejar frantuzesc si continuata in recipienti de inox, urmata apoi de maturare in recipienti de inox timp de 6 luni.

      Adaugă în coș 168.00 lei
    • TARABUSO Toscana IGT - 2019
      93 Puncte James Suckling
      91 Puncte Falstaff

      TARABUSO Toscana IGT – 2019

      0 out of 5
      Culoare roșu rubiniu deschis cu reflexe granata, foarte dens. La nas se percep aromele intense de fructe roșii, precum cireșele negre și vișinele, urmate de notele ...

      Soi strugure:

      100% Cabernet Sauvignon

      Alcool:

      14.0%

      Zahar rezidual:

      0 g/l

      Aciditate totala:

      5,5 g/l

      Temperatura servire:

      16-18 °C

      Potential invechire:

      2031+

      Alergeni:

      contine sulfiti

      Vinificatie:

      Fermentare initiala in recipienti de inox, urmata de cea malolactica in barrique, iar mai apoi maturare in barrique noi timp de 18 luni, urmata de o perioada de 12 luni in sticla.

      Adaugă în coș 235.00 lei
    • 93 Puncte James Suckling
      91 Puncte Falstaff

      TARABUSO Toscana IGT – 2019 – Magnum – 1,5 l

      0 out of 5
      Culoare roșu rubiniu deschis cu reflexe granata, foarte dens. La nas se percep aromele intense de fructe roșii, precum cireșele negre și vișinele, urmate de notele ...

      Soi strugure:

      100% Cabernet Sauvignon

      Alcool:

      14.0%

      Zahar rezidual:

      0 g/l

      Aciditate totala:

      5,5 g/l

      Temperatura servire:

      16-18 °C

      Potential invechire:

      2031+

      Alergeni:

      contine sulfiti

      Vinificatie:

      Fermentare initiala in recipienti de inox, urmata de cea malolactica in barrique, iar mai apoi maturare in barrique noi timp de 18 luni, urmata de o perioada de 12 luni in sticla.

      Adaugă în coș 558.00 lei

    Crama Terre Del Marchesato

    Podgoriile Terre del Marchesato sunt situate în zona DOC Bolgheri, fiind mărginite de domeniile „Sassicaia”, „Ornellaia” și „Guado Al Tasso”.
    Bolgheri, un mic sat ce aparține de comuna Castagneto Carducci, renumit pentru emblematica sa alee de chiparoși atât de dragă poetului Giosue Carducci, a devenit în ultima vreme, una dintre cele mai prestigioase și renumite zone de producție de vinuri deosebite.
    Zona Bolgheri este marginita de dealuri in partea de est și de coasta Mării Mediterane la vest. Spre deosebire de ceea ce se presupunea în anii 1950, Bolgheri are o poziție binecuvântată, iar astăzi se dovedește cât de mult poate favoriza influența mării, producția de vinuri excelente.
    Povestea Terre del Marchesato începe în 1954, când Emilio Fuselli (bunicul lui Maurizio, originar din regiunea Marche) a cumpărat o bucată de pământ de la marchiza lncisa della Rocchetta, pentru a cultiva legume și cereale.
    Emilio a plantat primii butași de viță-de-vie, pentru a face vin, pentru consumul propriu al familiei.
    După Emilio, fiul său, Aldo, a continuat în 1975 să cultive legume, învățându-i pe cei doi fii ai săi, Maurizio și Giancarlo, cum să îngrijească plantele, transmițându-le un devotament și o mare pasiune pentru această indeletnicire.
    Maurizio, primul său născut, a dobândit reputația de fermier priceput și iscusit și, fiind bine cunoscut în zonă, a fost chemat să lucreze la crama Guado al Tasso (pe atunci Belvedere Estate), de către familia Antinori. Aici, Maurizio a învățat foarte multe despre vinificație și a devenit rapid responsabil pentru producția de vinuri, de la gestionarea podgoriei până la îmbuteliere, ocupând această funcție timp de zece ani.
    În 1996, din dorința unei noi provocari, Maurizio a preluat terenurile tatălui său, renovând podgoriile existente și plantând altele noi în anul 1998, menținând în același timp afacerea cu legume, pentru a putea autofinanța proiectul. Și astfel, in anul 2003 visul său a devenit realitate, prin infiintarea marcii Terre del Marchesato și constructia cramei, care poarta acelasi nume.
    Maurizio, s-a axat întotdeauna pe vinurile realizate dintr-un singur soi de struguri, în special: Papeo care este realizat 100% din soiul Vermentino, Tarabuso obtinut 100% din soiul Cabernet Sauvignon, Franchesato, un vin 100% realizat din struguri Cabernet Franc, Aldone obtinut din struguri 100% Merlot și nu in ultimul rand, Maurizio Fuselli , un vin realizat 100% din soiul Petit Verdot.
    Putem afirma cu incredere că Terre del Marchesato este o companie foarte indrazneata, pentru ca vinurile dintr-un singur soi de struguri sunt foarte dificil de realizat, sunt adevarate provocari oenologice datorita structurii lor pure și nu pot fi îmbunătățite sau corectate, cum se mai intampla uneori în cazul cupajelor. Fabricarea vinurilor dintr-un singur soi necesită cea mai buna materie prima și cel mai mare bagaj de cunostinte si experiență in domeniu.
    Terre del Marchesato este o cramă care a reusit din plin, sa realizeze o combinație perfectă între inovație și tradiție.

    Producători

    NU RATA NOUTĂȚILE

    Abonează-te la newsletter

    Înscrie-te la newsletterul Vinoamo și beneficiază de 5% reducere pentru prima comanda.