Taxă livrare curier 17.90 lei. Livrare gratuită pentru comenzi de peste 200 lei.

Bastianich

Crama Bastianich oglindeste in cea mai elocventa maniera, valorile care definesc familia Bastianich. Legatura profunda pe care aceasta familie o are cu lumea viticulturii este indelungata, conducandu-ne inapoi in timp, aproape o intreaga generatie.
Povestea incepe in perioada anilor saptezeci si optzeci, prin promovarea celor mai bune vinuri din Friuli, in meniurile restaurantelor detinute de familie in Statele Unite. Pasiunea pentru viticultura de calitate si dorinta de regasire si redescoperire a propriilor origini, a facut ca familia Bastianich sa planteze primele vii in anul 1997, in Cividale Del Friuli, una dintre cele mai renumite zone de cultivare a vinurilor albe de calitate italiene.

Toate viile se afla in proprietatea familiei Bastianich si sunt localizate in doua zone distincte ale apelatiunii DOC Friuli Colli Orientali.
Prima vie este situata pe dealurile din zona Premariacco, zona cea mai calda si cea mai sudica a apelatiunii. Aceasta zona este influentata de curentii calzi ce vin dinspre mare, iar strugurii proveniti din aceste parcele dau nastere vinurilor Cru ale cramei, fiind foarte bogate in corp si structura. Din aceasta vie iau nastere faimoasele etichete Vespa Bianco si Vespa Rosso precum si Plus si Calabrone.
A doua vie este situata pe dealurile din zona Cividale del Friuli , aflata sub influenta vanturilor reci, ce isi au originea in zona nordica a regiunii si care fac ca strugurii din aceste zone, sa dea nastere unor vinuri cu o intensitate aromatica pronuntata.

  • Anul infiintarii: 1997
  • Proprietar: Familia Bastianich
  • Oenolog: Emilio del Medico si Maurizio Castelli
  • Productie anuala: circa 230.000 sticle
  • Suprafata cultivata – 27 hectare
  • Cultivare conventionala

NU RATA NOUTĂȚILE

Abonează-te la newsletter

Înscrie-te la newsletterul Vinoamo și beneficiază de 5% reducere pentru prima comanda.