Taxă livrare curier 17.90 lei. Livrare gratuită pentru comenzi de peste 200 lei.

Fattoria Selvapiana

”Datorită familiei, au făcut din vin un brand. Și asta de peste 50 de ani.” Captain Cork.

Vinăria Selvapiana are un nume foarte sonor de zeci de ani. Este un mod unic de a combina caracteristicile sub-regiunii Chianti Rufina cu realizările moderne ale viticulturii. Domeniul pitoresc tipic toscan, cu conac și anexe, este situat pe malul stâng al râului Sieve, între Pontassieve și Rufina. Pe lângă vinurile fine, aici se produc și ulei de măsline și cereale.

Construită ca un castel medieval cu două turnuri fortificate, Fattoria Selvapiana a fost reședința de vară a episcopilor din Florența pentru o lungă perioadă, înainte de a trece în posesia unor familii de negustori bogați. În 1827, proprietatea a fost achiziționată de familia de bancheri florentini Giuntini. Eforturile lui Francesco Giuntini au fost deosebit de lăudabile. Cu multă hotărâre și pricepere, acesta a obținut recunoașterea mondială a vinurilor Chianti de Selvapiana și Rufina. În 2003, domeniul a fost convertit la agricultura ecologică, iar un sistem modern de crame permite acum o vinificare mai blândă și personalizată a vinurilor.

În prezent, conducerea fermei mixte se află în mâinile lui Federico Giuntini Masseti și ale surorii sale, Silvia. Vinurile elegante sunt produse sub supravegherea renumitului enolog Franco Bernabei. Cele mai importante produse ale casei sunt Chianti Rufina Selvapiana și minunata Riserva din podgoria unică Bucerchiale. Ambele vinuri sunt considerate a fi foarte longevive.

Podgoriile din Selvapiana sunt situate pe pantele munților Sievetal. Solul, cu părțile sale scheletice bogate în calcar, argilă și marna de gresie, poate stoca foarte bine căldura. Soiurile Sangiovese și Canaiolo stau la baza vinurilor. În total, Fattoria cuprinde o suprafață de 240 de hectare de terenuri agricole.

   Anul înființării: 1827

  • Proprietari: Federico Giuntini și Silvia Masseti
  • Producție anuală: aproximativ 220 000 de sticle
  • Suprafata cultivata: aproximativ 60 de hectare
  • Cultivarea convențională în conversie ecologică

NU RATA NOUTĂȚILE

Abonează-te la newsletter

Înscrie-te la newsletterul Vinoamo și beneficiază de 5% reducere pentru prima comanda.