Taxă livrare curier 17.90 lei. Livrare gratuită pentru comenzi de peste 200 lei.

Guerrieri Rizzardi

Crama cu o tradiție îndelungată Guerrieri Rizzardi este rezultatul fuziunii a două familii nobile din apropierea Veronei: conții Guerrieri, proprietari ai unei moșii vechi de secole cu podgorii și crame în Bardolino și conții Rizzardi, care la mijlocul secolului al XVII-lea și-au răscumpărat podgoriile din Negrar, din zona Valpolicella,  și au construit apoi crama istorică din Pojega. Primele vinuri Rizzardi au fost produse în 1678. În 1970, Guerrieri Rizzardi a achiziționat o proprietate în Costeggiolo, Soave. În prezent, Guerrieri Rizzardi este singurul producător de vinuri din regiunea Veneto care deține cele mai bune locații în cele trei regiuni viticole renumite, pentru Veronese Classico. Această cramă tradițională, care a reușit în ultima vreme să își sporească standardele de înaltă calitate într-un ritm tot mai rapid, deține, de asemenea, o mică proprietate cu podgorii în Dolcè, în Valdadige. Prima etichetă, Guerrieri Rizzardi, datează din 1914. În prezent, compania este deținută de familia Rizzardi.

Strugurii folosiți pentru vinurile Rizzardi din Valpolicella, Bardolino și Soave provin exclusiv din propriile podgorii, cultivate cu mare grijă și atenție, pe care sunt plantate atât soiuri locale de struguri cât și soiuri internaționale. Randamentul la hectar este semnificativ mai mic decât cantitatea maximă prevăzută de lege pentru zona de cultivare respectivă. Pentru fertilizarea viței de vie se folosește numai compost natural.

Deoarece crama foarte veche din centrul localității Bardolino, lângă lacul Garda, devenise prea mică, în 2011, pe un deal din apropierea orașului a fost inaugurată o nouă cramă pentru vinurile din zonă. Aceasta îndeplinește toate cerințele moderne privitoare la producție și logistică și este alimentata cu energie solară. Pe de o parte, prelucrarea strugurilor este mai puțin complicată acolo. Pe de altă parte, în cea de-a doua locație, procesele individuale pot fi controlate chiar mai atent decât înainte. Localitatea Negrar rămâne centrul producției din Valpolicella. Vinurile din Soave sunt vinificate în crama Costeggiole. În cramele vechi și noi, sub supravegherea oenologului Giuseppe Rizzardi, sunt create vinuri elegante, cu un caracter puternic și o identitate de origine ridicată.

Guerrieri Rizzardi a primit numeroase premii din partea unor critici de vin renumiți. Din 2015, crama este membră a asociației „Le Famiglie Storiche” – un grup de 13 producători care se dedică protejării integrității Amarone, unul dintre cele mai cunoscute vinuri roșii din Italia, o marcă prețioasă și exclusivistă, precum și promovării imaginii și vânzării sale pe piețele internaționale. 

  • Anul înființării: 1914
  • Proprietar: Familia Rizzardi
  • Oenolog: Giuseppe Rizzardi
  • Producție anuală: aproximativ 700 000 de sticle
  • Suprafata cultivata: aproximativ 100 de hectare
  • Cultivare convențională

NU RATA NOUTĂȚILE

Abonează-te la newsletter

Înscrie-te la newsletterul Vinoamo și beneficiază de 5% reducere pentru prima comanda.