Taxă livrare curier 17.90 lei. Livrare gratuită pentru comenzi de peste 200 lei.

Tenuta di Artimino

La Artimino, pasiunea pentru vin provine din trecutul foarte îndepărtat, mai exact de pe vremea etruscilor. Familia de Medici a fost cea care a stârnit interesul pentru vinul de calitate, în special prin edictul lui Cosimo I din anul 1716. Incepand din anii 1980, Tenuta di Artimino este deținută de familia Olmo, iar a treia generație ale acestei familii, aflată acum la conducere, a ales să se concentreze pe o agricultură sustenabilă și responsabilă, onorând această istorie străveche și tradițiile vechi de secole.

70 de hectare de podgorii splendide înconjoară Vila La Ferdinanda, care a fost in trecut resedinta de vanatoare a familiei de Medici (astazi patrimoniu mondial UNESCO), fiind cultivate cu viță de vie nobilă, cum ar fi Sangiovese și Cabernet Sauvignon, despre care se spune că ar fi fost aduse de Caterina de’ Medici.

Acestea sunt vinuri dintr-o regiune mai retrasă a Toscanei, mai autentică, unde ritmul de viață este încă marcat de cadentele naturii și de obiceiurile specifice mediului rural.

Carmignano DOCG este unul dintre cele mai puțin cunoscute denominatiuni, printre marile vinuri rosii din Toscana. Cu toate acestea, are o istorie veche cu care puține vinuri din lume se pot lăuda, imbogatita totodata de o sumedenie de anecdote fascinante.

Există mulți oameni celebri care l-au lăudat de-a lungul secolelor, în trecut bucurandu-se de perioade de mare succes, fiind foarte apreciat de nobili, savanți și personalități ilustre.

În panorama marilor denumiri toscane, Carmignano este astăzi un vin care așteaptă să fie descoperit.

  • Anul infiintarii: 1930
  • Proprietari: Familia Olmo
  • Oenolog: Riccardo Cotarella
  • Productie anuala: aproximativ 500.000 de sticle
  • Suprafata cultivata: aproximativ 75 hectare

NU RATA NOUTĂȚILE

Abonează-te la newsletter

Înscrie-te la newsletterul Vinoamo și beneficiază de 5% reducere pentru prima comanda.