Taxă livrare curier 17.90 lei. Livrare gratuită pentru comenzi de peste 200 lei.

Toros

In localitatea Novali, la 10 minute distanta de centrul orasului Cormons, aflat in inima regiunii Collio Goriziano, se afla crama Toros.
La inceputuri, exact in locul in care astazi poti degusta exceptionalele vinuri Toros, strabunicul lui Franco Toros, Edoardo construise un grajd pentru animale, care in acele timpuri aveau o importanta semnificativa in viata de zi cu zi a mediului rural.

Familia Toros a fost intotdeauna o familie numeroasa, cu multe nume atasate acesteia dealungul generatiilor, insa noi ne concentram atentia asupra lui Franco, actualul proprietar al cramei.

Franco este si oenologul cramei si este cel care prin viziunea sa a fost in masura sa transforme crama in ceea ce este ea astazi si este omul caruia i se datoreaza reputatia de care se bucura aceasta astazi. Un om cu un caracter usor sfios, iubitor de liniste si de apropiere de natura, aflat mai mereu in plimbare printre randurile de vita de vie, ingrijind-o cu multa afectiune.
La intrebarea- “unde este Franco?”, raspunsul va fi invariabil acelasi – “in vie!”

Franco a mostenit via si arta vinificarii de la tatal sau Mario, care impreuna cu unchiul sau Edoardo au invatat sa iubeasca aceste meleaguri, perfectand tehnicile de realizarea vinurilor, datorita cunostintelor imprumutate din traditii stravechi.
Strabunicul lui Franco, a fost cel care la inceputul secolului al 20 lea s-a stabilit in Novali si care deindata ce a ajuns pe aceste pamanturi, a intuit adevaratul lor potential iar prin munca lui inteligenta si asidua, a reusit sa se faca cunoscut printre cunoscatorii de vinuri din Austria, Friuli si Veneto, in vremuri in care agricultorul uzual nu avea o specializare anume, ci cultiva cate un pic din toate

Sunt mai multe nume in familia Toros, care reprezinta atat prezentul dar mai ales viitorul familei si al cramei: sotia lui Franco, Rosanna, este inima familiei. Cele 3 fiice, Eva, Cristina si Erika , sunt noua generatie si sunt cele responsabile cu continuare traditiei viticole ale familei Toros si nu in ultimul rand unchiul Renato, fratele lui Franco, dispus oricand sa dea o mana de ajutor.

  • Anul infiintarii: 1900
  • Proprietar: Franco Toros
  • Oenolog: Franco Toros
  • Productie anuala: 60.000 sticle
  • Suprafata cultivata – 11 hectare
  • Cultivare conventionala

NU RATA NOUTĂȚILE

Abonează-te la newsletter

Înscrie-te la newsletterul Vinoamo și beneficiază de 5% reducere pentru prima comanda.