Castello di Farnetella Poggio Granoni IGT – 2006
239.00 lei
Poggio Granoni este rezultatul unei munci asidue, desfășurate timp de mulți ani de zile în efortul de valorificare a soiurilor de struguri care nu sunt autohtone, pentru complementarea vinurilor realizat exclusiv din soiul Sangiovese. Prin acest vin, vinurile din Colli Senesi se îmbogățesc cu o textură mai complexă: Sangiovese este predominant și impreuna cu Cabernet Sauvignon constituie țesătura acestuia , Merlot-ul conferă gingășie și rotunjime iar Syrah-ul adaugă o notă specifică si interesanta, acestui ansamblu eterogen.
Culoare roșu rubiniu intens, cu reflexe ușoare de culoare granata. Miros fin, cu note ușor condimentate de piele, tutun și cafea. Gustul este pe bună dreptate taninic, cu un postgust de fructe coapte și note vegetale. Consistență și structură excelente, postgust elegant și armonios.
118 în stoc
Descriere
Categorie:
Vin rosu
Cramă:
Felsina
Regiune:
Toscana - Chianti
Clasificare:
Sec
Soi strugure:
Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot şi Syrah
An:
2006
Alcool:
13.0%
Zahăr rezidual:
1,6g/l
Aciditate totală:
5,6g/l
Temperatura servire:
18-20 °C
Potențial învechire:
2026
Alergeni:
conține sulfiți
Vinificație:
Fermentare malolactica in recipienti de inox, urmata de maturare in barrique noi si de prim pasaj timp de 12 luni si apoi o perioada ulterioara de 8-10 luni in sticla.
Asocieri culinare:
Vanat, branzeturi maturate, carne, ciuperci, trufe.
Produse similare
-
97 Puncte Robert Parker’s Wine Advocate
97 Puncte Wine Spectator
95 Puncte James SucklingGRATTAMACCO Rosso Bolgheri Superiore DOC – 2019
0 out of 5Adaugă în coș 575.00 leiSoi strugure:
65% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, 15% Sangiovese
Alcool:
14.5%
Zahar rezidual:
0,95 g/l
Aciditate totala:
5,78 g/l
Temperatura servire:
18-20 °C
Potential invechire:
2042+
Alergeni:
contine sulfiti
Vinificatie:
Fermentare in recipienti din lemn deschisi fara control al temperaturii, urmata de maturare in barrique timp de 18 luni si o perioada de 12 luni in sticla.
-
93 Puncte James Suckling
91 Puncte FalstaffTARABUSO Toscana IGT – 2019 – Magnum – 1,5 l
0 out of 5Adaugă în coș 558.00 leiSoi strugure:
100% Cabernet Sauvignon
Alcool:
14.0%
Zahar rezidual:
0 g/l
Aciditate totala:
5,5 g/l
Temperatura servire:
16-18 °C
Potential invechire:
2031+
Alergeni:
contine sulfiti
Vinificatie:
Fermentare initiala in recipienti de inox, urmata de cea malolactica in barrique, iar mai apoi maturare in barrique noi timp de 18 luni, urmata de o perioada de 12 luni in sticla.
-
94 Puncte Robert Parker’s Wine Advocate
94 Puncte James Suckling ,93 Puncte Wine Spectator
95 Puncte Luca MaroniSONDRAIA Bolgheri Superiore DOC – 2019
0 out of 5Adaugă în coș 485.00 leiSoi strugure:
65% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot, 10% Cabernet Franc
Alcool:
15.0%
Zahar rezidual:
2,15 g/l
Aciditate totala:
5,78 g/l
Temperatura servire:
18-20 °C
Potential invechire:
2036
Alergeni:
contine sulfiti
Vinificatie:
Fermentare initiala in recipienti de inox, urmata de cea malolactica in barrique, iar mai apoi maturare in barrique noi si de al 2 lea pasaj timp de 22 luni.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.