LUGANA DOC – 2022
75.00 lei
din struguri apartinand soiului Turbiana (Trebbiano di Lugana), cultivati pe un sol argilos.
Strugurii folositi la realizarea acestui vin aromat provin de pe malurile sudice, bine ventilate,
ale celui mai mare lac al Italiei, din apropierea localitatii San Benedetto di Lugana.
84 în stoc
Descriere
Categorie:
Vin alb
Cramă:
Guerrieri Rizzardi
Regiune:
Veneto
Clasificare:
Sec
Soi strugure:
Turbiana(Trebbiano di Lugana), Chardonnay, Pinot Bianco
An:
2022
Alcool:
13.5%
Zahăr rezidual:
4,1 g/l
Aciditate totală:
5,66 g/l
Temperatura servire:
10-12 °C
Potențial învechire:
2026
Alergeni:
conține sulfiți
Vinificație:
Fermentare alcoolica in recipienti de inox. Maturare pana la 3 luni pe drojdii fine in recipienti de inox si recipienti de beton.
Asocieri culinare:
Peste la gratar, paste, crustacee, branzeturi moi
Produse similare
-
CHARDONNAY- COLLIO DOC
0 out of 5Adaugă în coș 165.00 leiSoi strugure:
100% Chardonnay
Alcool:
14.0%
Zahar rezidual:
0,2 g/l
Aciditate totala:
5,25 g/l
Temperatura servire:
10-12 °C
Potential invechire:
2032+
Alergeni:
contine sulfiti
Vinificatie:
Fermentare in recipienti de inox . Maturare in recipienti de inox iar un mic procentaj este maturat pentru scurt timp si in barrique.
-
An 2018: 92 Puncte Wine Spectator
Vespa Bianco – Venezia Giulia IGT
0 out of 5Adaugă în coș 160.00 leiSoi strugure:
Chardonnay şi Sauvignon Blanc
Alcool:
14.0%
Zahar rezidual:
3,80 g/l
Aciditate totala:
5,37 g/l
Temperatura servire:
8-10 °C
Potential invechire:
2029-2031
Alergeni:
contine sulfiti
Vinificatie:
Fermentare in recipienti de inox si maturare in recipienti de inox si partial in butoaie de stejar, urmata de o perioada suplimentara de maturare in sticla.
-
92 Puncte James Suckling
88 Puncte Wine SpectatorI SISTRI Toscana IGT – 2021
0 out of 5Adaugă în coș 125.00 leiSoi strugure:
100% Chardonnay
Alcool:
13.0%
Zahar rezidual:
0,90 g/l
Aciditate totala:
5,35 g/l
Temperatura servire:
10-12 °C
Potential invechire:
2027+
Alergeni:
contine sulfiti
Vinificatie:
Inceperea fermentatiei in recipienti de inox, iar apoi continuarea acesteia si maturarea in butoaie de stejar de mici dimensiuni.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.