POJEGA Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC – 2019
95.00 lei
"Fructe roșii și cireșe coapte, ușor uscate, în nas și în palat. Corpolență medie, cu taninuri ușoare, integrate și un final mai savuros. Toate în ordine și bine făcute." JAMES SUCKLING
"Valpolicella Classico Superiore Ripasso Pojega 2019 captivează cu un amestec amețitor, dar incredibil de frumos, de cireșe medicinale, condimente exotice, lavandă și violete zdrobite. Acesta este perfect neted și mătăsos, în timp ce saturează încet palatul cu o concentrație primară. Există o notă ierboasă pe tot parcursul, adăugând profunzime atunci când contrastează cu dulceața interioară echilibrată a vinului. Acesta lasă în palat un condiment dulce și calcaros, precum bomboanele de violete, rămânând în același timp ușor structurat și obsedant de lung și floral. Un Ripasso amețitor, dar foarte fin." VINOUS
463 în stoc
Descriere
Categorie:
Vin rosu
Cramă:
Guerrieri Rizzardi
Regiune:
Veneto
Clasificare:
Sec
Soi strugure:
Corvina, Corvinone, Rondinella si Merlot
An:
2019
Alcool:
14.5%
Zahăr rezidual:
0,6 g/l
Aciditate totală:
5,28 g/l
Temperatura servire:
18-20 °C
Potențial învechire:
2026
Alergeni:
conține sulfiți
Vinificație:
Fermentare in recipienti de inox. Refermentarea se face dupa metoda Ripasso, iar maturarea are loc in butoaie mari de stejar, timp de circa 12 luni.
Asocieri culinare:
Preparate la gratar, pizza, paste, carne de vanat.
Produse similare
-
94+ Puncte Vinous
93 Puncte Decanter
94 Puncte Falstaff
Platinum Award- 95+ Puncte Merano Wine Awards,94 Puncte Vini di Veronelli, 3 Bicchieri Gambero Rosso 5 Grappoli BibendaCALCAROLE Amarone della Valpolicella Classico DOCG – 2011- Late Release
0 out of 5Adaugă în coș 499.00 leiSoi strugure:
Corvina, Barbera, Rondinella, Sangiovese şi Corvinone
Alcool:
16.0%
Zahar rezidual:
4,25 g/l
Aciditate totala:
5,32 g/l
Temperatura servire:
16° C
Potential invechire:
2039+
Alergeni:
contine sulfiti
Vinificatie:
Fermentare alcoolica in recipienti de inox, urmata de cea malolactica in butoaie de stejar. Maturare timp de 12 luni in barrique, plus alte 24 de luni in butoaie de stejar de 25 hL si apoi 6 luni in s
-
94 Puncte Vinous 2021
3 Bicchieri Gambero Rosso
5 Grappoli BibendaCALCAROLE Amarone della Valpolicella Classico DOCG – 2013
0 out of 5Adaugă în coș 479.00 leiSoi strugure:
Corvina, Corvinone, Barbera si Sangiovese
Alcool:
15.83%
Zahar rezidual:
7,4 g/l
Aciditate totala:
5,58 g/l
Temperatura servire:
16° C
Potential invechire:
2025+
Alergeni:
contine sulfiti
Vinificatie:
Fermentare alcoolica in recipienti de inox, urmata de cea malolactica in butoaie de stejar. Maturare timp de 12 luni in barrique, plus alte 24 de luni in butoaie de stejar de 25 hL si apoi 6 luni in s
-
5 Grappoli Bibenda
CALCAROLE Amarone della Valpolicella Classico Riserva DOCG – 2016
0 out of 5Adaugă în coș 449.00 leiSoi strugure:
Corvina, Corvinone, Barbera si Sangiovese
Alcool:
17.0%
Zahar rezidual:
4,4 g/l
Aciditate totala:
5,86 g/l
Temperatura servire:
16° C
Potential invechire:
2029+
Alergeni:
contine sulfiti
Vinificatie:
Fermentare alcoolica in recipienti de inox, urmata de cea malolactica in butoaie de stejar. Maturare timp de 12 luni in barrique, plus alte 24 de luni in butoaie de stejar de 25 hL si apoi 6 luni in s
Recenzii
Nu există recenzii până acum.