Pomino Rosso Villa di Petrognano DOC – 2019
102.00 lei
De câțiva ani, cei doi sunt legați de proiectul numit "Villa Petrognano" - un nume, aflat sub egida Selvapiana, unde se produce unul dintre cele mai bune Pomino Rosso din regiune. Parfumul este subtil, iar gustul este plin de vigoare și vioi – un vin pe care nu îl veți uita prea repede!
„Are arome de ierburi uscate, zmeură zdrobită, mure, carne la grătar și coajă de portocală. Corpolent, cu taninuri masticabile și un gust savuros, sălbatic și ferm. Aciditate picantă, de asemenea." JAMES SUCKLING
94 în stoc
Descriere
Categorie:
Vin rosu
Cramă:
Fattoria Selvapiana
Regiune:
Toscana - Chianti
Clasificare:
Sec
Soi strugure:
Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir şi Merlot
An:
2019
Alcool:
14.0%
Zahăr rezidual:
0,82 g/l
Aciditate totală:
5,65 g/l
Temperatura servire:
18-20 °C
Potențial învechire:
2027+
Alergeni:
conține sulfiți
Vinificație:
Fermentare in recipienti de inox. Maturare in butoaie de lemn de stejar frantuzesc de 25 hL pentru Sangiovese si in barrique pentru restul soiurilor. autohtone.
Asocieri culinare:
Carne de vita la gratar, carne de vanat, branza bine maturata.
Produse similare
-
97 Puncte Robert Parker’s Wine Advocate
97 Puncte Wine Spectator
95 Puncte James SucklingGRATTAMACCO Rosso Bolgheri Superiore DOC – 2019
0 out of 5Adaugă în coș 575.00 leiSoi strugure:
65% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, 15% Sangiovese
Alcool:
14.5%
Zahar rezidual:
0,95 g/l
Aciditate totala:
5,78 g/l
Temperatura servire:
18-20 °C
Potential invechire:
2042+
Alergeni:
contine sulfiti
Vinificatie:
Fermentare in recipienti din lemn deschisi fara control al temperaturii, urmata de maturare in barrique timp de 18 luni si o perioada de 12 luni in sticla.
-
93 Puncte James Suckling
91 Puncte FalstaffTARABUSO Toscana IGT – 2019 – Magnum – 1,5 l
0 out of 5Adaugă în coș 558.00 leiSoi strugure:
100% Cabernet Sauvignon
Alcool:
14.0%
Zahar rezidual:
0 g/l
Aciditate totala:
5,5 g/l
Temperatura servire:
16-18 °C
Potential invechire:
2031+
Alergeni:
contine sulfiti
Vinificatie:
Fermentare initiala in recipienti de inox, urmata de cea malolactica in barrique, iar mai apoi maturare in barrique noi timp de 18 luni, urmata de o perioada de 12 luni in sticla.
-
94 Puncte Robert Parker’s Wine Advocate
94 Puncte James Suckling ,93 Puncte Wine Spectator
95 Puncte Luca MaroniSONDRAIA Bolgheri Superiore DOC – 2019
0 out of 5Adaugă în coș 485.00 leiSoi strugure:
65% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot, 10% Cabernet Franc
Alcool:
15.0%
Zahar rezidual:
2,15 g/l
Aciditate totala:
5,78 g/l
Temperatura servire:
18-20 °C
Potential invechire:
2036
Alergeni:
contine sulfiti
Vinificatie:
Fermentare initiala in recipienti de inox, urmata de cea malolactica in barrique, iar mai apoi maturare in barrique noi si de al 2 lea pasaj timp de 22 luni.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.