Crama | Poggio Al Tesoro |
---|---|
Regiuni | Toscana – Bolgheri |
Soi strugure | 65% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot, 10% Cabernet Franc |
Vinificatie | Fermentare initiala in recipienti de inox, urmata de cea malolactica in barrique, iar mai apoi maturare in barrique noi si de al 2 lea pasaj timp de 22 luni. |
Alcool | 15.0% |
Zahar rezidual | 2,15 g/l |
Aciditate totala | 5,78 g/l |
Temperatura servire | 18-20 °C |
Potential invechire | 2035 |
Cantitate | 0.75 l |
Asocieri culinare | Ideal cu carnuri la gratar sau la protap precum si cu branzeturi afumate sau maturate. |
An | 2018 |
Clasificare | Sec |
Soi strugure atribut | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot |
Sondraia – un Cabernet Sauvignon cu mici adaosuri de Merlot și Cabernet Franc – are o culoare strălucitoare și o aromă clară și caldă de afine, zmeură, cireșe negre și mărăcini. Aroma sa intensă este puternică, caracterizată de taninuri fine și un final care pare nesfârșit.
„Roșu rubiniu elegant. Fructe coapte, expresive de cireșe bogate, zmeură și sirop de fructe de pădure, o notă de salvie, susținute de condimente elegante și de note minime de fum rece. Un gust robust, cu tanin dens, cu note clare de fructe coapte si cu un ușor gust de malț.” – FALSTAFF
„Bolgheri Superiore Sondraia 2018 este moale, deschis și foarte ușor de băut. Cireșele roșii, prunele și cafeaua se împletesc fără efort. Taninurile mătăsoase rotunjesc această ofertă atractivă, de greutate medie, de la Poggio al Tesoro.” – VINOUS
„Bolgheri Superiore Sondraia 2018 este foarte cald, cu arome de vanilie și condimente ce se suprapun peste cele de cireșe negre și prune. Această recoltă este plină de energie, cu o structură impozantă a taninului. Strugurii provin de pe o suprafață de 15 hectare situată chiar deasupra nivelului mării, la o altitudine de aproximativ 25 de metri. Solurile sunt adânci și bine drenate, cu argilă și nisip.” – ROBERT PARKER
„Sondraie, de la care vinul își trage numele, este un platou impozant ce se intinde de la Aurelia pana la Bellaria, în partea de nord a domeniului, unul dintre cele mai bune locuri pentru cultivarea soiului Cabernet în zona Bolgheri. Vinificatorul Luca d’Attoma este considerat unul dintre cei mai buni interpreți ai Cabernet Franc din Italia, iar acesta este unul dintre cele mai reusite cupaje ale sale. Anul 2018 are nuanțe de violete, cu arome de frunze, cu ciocolată neagră și nuanța caracteristică a cafelei măcinate fin. Gustul este unul în care cuișoarele și coacăzele negre se contopesc într-un echilibru perfect. Neted și copt, cu o notă calcaroasă datorită taninurilor de stejar de pe final. Uimitor de proaspăt.” – DECANTER
„Acest vin roșu este foarte expresiv, cu arome suculente de coacăze negre, mure, lemn dulce, fier și tutun, cu o notă de nucă de cocos datorată tratamentului abil al stejarului. Armonios și lung, se încheie cu taninuri rafinate și elemente condimentate.” – WINE SPECTATOR
„Arome foarte frumoase de coacăze și ciocolată, cu note de alune și tutun dulce. Corpolent, cu taninuri rotunde și un final suculent. Foarte structurat și bogat. Cabernet Sauvignon, Merlot și Cabernet Franc. Are nevoie de timp să se înmoaie.” – JAMES SUCKLING
Recenzii
Nu există recenzii până acum.