Crama | San Giorgio |
---|---|
Regiuni | Toscana – Montalcino |
Soi strugure | 100% Sangiovese |
Vinificatie | Fermentare in recipienti de inox si maturare in butoaie de stejar de 30 hl timp de minim 24 de luni si punerea pe piata, dupa 48 de luni de la recoltare. |
Alcool | 14.0% |
Zahar rezidual | 1,28 g/l |
Aciditate totala | 5,90 g/l |
Temperatura servire | 18-20 °C |
Potential invechire | 2042+ |
Cantitate | 0.75 l |
Asocieri culinare | Carne de pasare, branzeturi semi maturate, friptura de vanat, paste, pizza. |
An | 2017 |
Clasificare | Sec |
Soi strugure atribut | Sangiovese |
Miros plin, atrăgător, cu note de lemn de trandafir și cireșe coapte, multe mure. La gust, are o deschidere plăcută și suculentă. Invelit într-o textură suplă, există o secvență de arome de fructe de pădure, cireșe acrișoare, condimente, lemn dulce și niște ierburi balsamice.
Taninurile fine și o aciditate tipica pentru Sangiovese este perfect echilibrată și stabilizatoare, acompaniind călătoria lungă spre un final elegant și cald.
„San Giorgio 2017 Brunello di Montalcino Ugolforte oferă arome largi de fructe negre, de prune, condimente și trandafiri zdrobiți. Vinul are o textură de greutate medie, dar are destulă putere, datorită structurii sale și fructelor sale compacte.” – ROBERT PARKER
„Bine tensionat, acest vin roșu evocă arome de cireșe, zmeură, prune, fier și tutun, cu o coloană vertebrală taninică solidă care îi oferă suport și o priză solidă pe finalul persistent. Aduce un strop de taninuri în armonia generală, dar este complex și lung.” – WINE SPECTATOR
„Miros de prune coapte și flori proaspete, care se continuă cu un corp plin, cu straturi de fructe și taninuri mătăsoase, dar masticabile. Textură ușor prăfuită. Plin de aromă și delicios.” – JAMES SUCKLING
Recenzii
Nu există recenzii până acum.