Crama | San Giorgio |
---|---|
Regiuni | Toscana – Montalcino |
Soi strugure | 100% Sangiovese |
Vinificatie | Fermentare initiala in recipienti de inox, urmata de cea malolactica si maturare in butoaie de stejar de 30 hl timp de 12 luni, urmata de o perioada de 6 luni in sticla. |
Alcool | 13.5% |
Zahar rezidual | 1,35 g/l |
Aciditate totala | 5,56 g/l |
Temperatura servire | 18-20 °C |
Potential invechire | 2028+ |
Cantitate | 0.75 l |
Asocieri culinare | Carne de pasare, branzeturi semi maturate, friptura de vanat, paste. |
An | 2020 |
Clasificare | Sec |
Soi strugure atribut | Sangiovese |
Roșu rubiniu cu corp mediu. Buchet fin, de fructe de pădure roșii, cu note de coacăze negre, cireșe negre, salvie și note afumate. Ferm și expresiv pe bolta palatină. Arome multistratificate de fructe de pădure coapte, condimente și o notă delicată de migdale sunt flancate de taninuri catifelate. Pentru un vin roșu, Ciampoleto are o profunzime și o structură impresionantã. Finalul respectabil lasă o notă de cireșe moi, cu urme de lemn dulce și un ton sărat.
„Un vin roșu suculent și cremos, cu fructe de pădure, ciuperci și note de cedru în gust. Are un corp mediu, o textură rotundă și concentrată.” – JAMES SUCKLING
Recenzii
Nu există recenzii până acum.