Crama | Felsina |
---|---|
Regiuni | Toscana – Chianti |
Soi strugure | 100% Sangiovese |
Vinificatie | Fermentare in recipienti de inox, urmata de maturare in butoaie de stejar frantuzesc noi si de prim pasaj timp de 18-22 luni si o perioada ulterioara de minumum 8-12 luni in sticla. |
Alcool | 14.0% |
Zahar rezidual | 0,75 g/l |
Aciditate totala | 5,82 g/l |
Temperatura servire | 18-20 °C |
Potential invechire | 2044+ |
Cantitate | 0.75 l |
Asocieri culinare | Preparate la gratar de orice fel. |
An | 2019 |
Clasificare | Sec |
Soi strugure atribut | Sangiovese |
Rubiniu strălucitor cu o tenta usoara de culoare granata. Mineral, aromă lemnoasă-fructată de cireșe, cedru, afine și alune de pădure. Odată cu aportul de aer, aromele devin mai complexe, iar influența terroir-ului este foarte clară. Gust compact și foarte prezent, cu taninuri fine și proporții clasice. Potențial foarte mare de învechire și unul dintre cele mai bune Sangiovese de clasă din Toscana centrală.
„Fontalloro 2019 este grozav. În această ediție, amestecul a trei podgorii este un plus pentru a oferi un vin dotat cu densitate, rezonanță și mult caracter Sangiovese. Ierburile uscate, pielea, tămâia, tutunul și cedrul se deschid cu timpul în pahar.” – VINOUS
„Un Fontalloro proaspăt și crocant, cu coacăze, coajă de portocală și note de piersici și cedru. Corpolență medie, taninuri ferme și fine și un final viu și strălucitor. Multă energie și verticalitate! A se bea după 2025.” – JAMES SUCKLING
Recenzii
Nu există recenzii până acum.