Taxă livrare curier 17.90 lei. Livrare gratuită pentru comenzi de peste 200 lei.

Vin Spumant

Multe vinuri spumante italiene ajung pe piață, sub denumirea de Metodo Classico, fiind realizate prin fermentarea tradițională în sticlă, aceeasi ca și în cazul șampaniei și numai după ce parcurg o perioda de mai multi ani de fermentare. Cele mai renumite regiuni unde se produc varietatile cele mai cunoscute de vinuri spumante italiene, se afla in nordul peninsulei. Trento nu este doar un oraș frumos din regiunea Trentino, ci reprezinta și denominarea Trento DOC, protejată la nivel regional si renumita pentru unele dintre cele ... ...citește mai mult

Un Spumant proaspat, cu un miros placut cu note fructate. Gustul este fin, armonic si cu o buna persistenta.

Clasificare -

Clasificare prosecco -

Regiune -

Crame -

Soi strugure +

An +

    Cantitate +

    Pret

    • CUVEE BRUT Spumante Bianco

      CUVEE BRUT Spumante Bianco

      0 out of 5
      Un Spumant proaspat, cu un miros placut cu note fructate. Gustul este fin, armonic si cu o buna persistenta.

      Soi strugure:

      Struguri albi

      Alcool:

      11.5%

      Zahar rezidual:

      9 g/l

      Aciditate totala:

      5,8 g/l

      Temperatura servire:

      8 °C

      Potential invechire:

      -

      Alergeni:

      contine sulfiti

      Vinificatie:

      Fermentare si refermentare in recipienti de inox.

      Adaugă în coș 55.00 lei
    • CUVEE EXTRA DRY Spumante Bianco

      CUVEE EXTRA DRY Spumante Bianco

      0 out of 5
      Un Spumant proaspat, cu un miros placut cu note fructate. Gustul este fin, armonic si cu o buna persistenta

      Soi strugure:

      Struguri albi

      Alcool:

      11.5%

      Zahar rezidual:

      15 g/l

      Aciditate totala:

      5,8 g/l

      Temperatura servire:

      8 °C

      Potential invechire:

      -

      Alergeni:

      contine sulfiti

      Vinificatie:

      Fermentare si refermentare in recipienti de inox.

      Adaugă în coș 55.00 lei
    • SPUMANTE Brut Metodo Classico

      SPUMANTE Brut Metodo Classico

      0 out of 5
      Acest spumant, obtinut dupa o fermentare pe drojdii timp de minim 36 de luni, ne intampina cu note placute de piersică albă, fructe exotice, cardamom, ghimbir și nuanțe de mirodenii ...

      Soi strugure:

      60% Chardonnay, 40% Pinot Noir

      Alcool:

      13.0%

      Zahar rezidual:

      7,7 g/l

      Aciditate totala:

      6,9 g/l

      Temperatura servire:

      4-6 °C

      Potential invechire:

      2032-2042

      Alergeni:

      contine sulfiti

      Vinificatie:

      Minim timp de 36 de luni pe drojdie.

      Adaugă în coș 119.00 lei

    Vin Spumant

    Multe vinuri spumante italiene ajung pe piață, sub denumirea de Metodo Classico, fiind realizate prin fermentarea tradițională în sticlă, aceeasi ca și în cazul șampaniei și numai după ce parcurg o perioda de mai multi ani de fermentare.
    Cele mai renumite regiuni unde se produc varietatile cele mai cunoscute de vinuri spumante italiene, se afla in nordul peninsulei.
    Trento nu este doar un oraș frumos din regiunea Trentino, ci reprezinta și denominarea Trento DOC, protejată la nivel regional si renumita pentru unele dintre cele mai bune vinuri spumante ale Italiei.
    În zona Lago d’Iseo, ne aflam practic în Olimpul vinului spumant italian – Franciacorta. Desigur, fiecare producător este foarte mândru atunci când un vizitator care ii gusta produsele, ii spune că Franciacorta lui este la fel de bună ca si faimosul său omolog francez. Dar stilul, mineralitatea, aroma fructată, soiurile de struguri și, nu în ultimul rând, terroir-ul diferă toate cu câte puțin, iar acest lucru inseamna o mai mare varietate si diversitate, ceea ce in final este un lucru foarte bun.
    Pe lângă aceste regiuni importante de vinuri spumante, aproape peste tot în Italia există producători care produc vinuri frizzante sau spumante excelente, din soiuri autohtone. În Piemonte, se vinifică Nascetta și Favorina și se obțin rezultate experimentale foarte bune. În Lombardia, în special în apropierea localitatii Oltrepo Pavese, există vinuri spumante reprezentative, dar și în sudul Italiei, în Sicilia sau Sardinia, există vinuri spumante elegante și pline de vivacitate, deseori degorjate ca Metodo Classico.
    In Emilia-Romagna, pe lângă vinurile spumante, fabricate din soiurile tradiționale albe și rosé, există și vestitul Lambrusco. Dacă încercați un Lambrusco di Sorbara, precum Vigna del Christo al cramei Cavacchioli, veți renunța definitiv la prejudecățile atribuite adesea, acestui tip de vin.

    Producători

    NU RATA NOUTĂȚILE

    Abonează-te la newsletter

    Înscrie-te la newsletterul Vinoamo și beneficiază de 5% reducere pentru prima comanda.