Crama | San Polo |
---|---|
Regiuni | Toscana – Montalcino |
Soi strugure | 100% Sangiovese |
Vinificatie | Fermentare initiala in recipienti de beton, urmata de cea malolactica in butoaie de stejar, iar mai apoi maturare in butoaie de stejar de 10hl, 20hl si 40 hl, timp de 30 de luni si apoi in sticla timp |
Alcool | 14.0% |
Zahar rezidual | 0,6 g/l |
Aciditate totala | 5,65 g/l |
Temperatura servire | 18-20 °C |
Potential invechire | 2043+ |
Cantitate | 0.75 l |
Asocieri culinare | Risotto, carne de pasare, branzeturi semi maturate, friptura de vanat, paste. |
An | 2018 |
Clasificare | Sec |
Soi strugure atribut | Sangiovese |
Poggio San Polo Brunello 2018 este o selecție a celor mai buni struguri din diferitele podgorii ale cramei. Se deschide foarte atractiv, cu fructe negre, multe cireșe negre și prune negre, rotunjite în mod optim de un condiment fin de plante balsamice și note de piper alb.
În bolta palatină, textura este aproape perfectă, cu o suplețe și o senzație mătăsoasă, care este reîmprospătată și susținută de o aciditate tipica pentru acest Sangiovese, fiind foarte bine proporționată și rafinată. Fructe de pădure întunecate sunt prezente in gustul sau lung, profund și cu un final remarcabil, ușor mineral.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.