Crama | Grattamacco |
---|---|
Regiuni | Toscana – Bolgheri |
Soi strugure | 100% Vermentino |
Vinificatie | Fermentare in recipienti de inox (50%) si in barrique (50%), urmata de o perioada de maturare de 8 luni. |
Alcool | 14.5% |
Zahar rezidual | 0,61 g/l |
Aciditate totala | 5,82 g/l |
Temperatura servire | 10-12 °C |
Potential invechire | 2028+ |
Cantitate | 0.75 l |
Asocieri culinare | Peste, branzeturi proaspete. |
An | 2020 |
Clasificare | Sec |
Soi strugure atribut | Vermentino |
Vermentino de înaltă calitate și rar, cu o culoare galben-pai și un buchet de fructe albe și alune. Gust proaspăt, floral, rotund și copt. Utilizarea bine dozată a lemnului conferă vinului o textură fină și cremoasă. Un Bolgheri Bianco persistent, foarte elegant, pentru ocazii speciale.
„Grattamacco a fost una dintre primele crame de pe coasta toscană care s-a dedicat Vermentino-ului într-un mod semnificativ. Munca asiduă și experimentele realizate de-a lungul anilor au dat roade. Bolgheri Vermentino 2020 organic își procură fructele de pe un teren de trei hectare situat la o altitudine de 100 de metri, cu un amestec de soluri de argilă albă și filș. O treime din vin se pune în butoaie, iar restul se pune în recipiente de oțel timp de șase luni. Respectarea timpului de recoltare este foarte importantă în cazul Vermentino, deoarece acesta își poate pierde brusc prospețimea în câteva zile. Acest vin are o combinație minunată de citrice, rozmarin, piper alb și lămâie conservată pe un corp crocant, de greutate medie.” – ROBERT PARKER
„Acesta are arome de lămâie uscată, ananas, cremene și migdale afumate. Este mediu spre corpolent, cu o aciditate strălucitoare și un gust texturat, bogat în substanțe minerale și subtil afumat. Stratificat. Finisaj delicios.” – JAMES SUCKLING
Recenzii
Nu există recenzii până acum.