Crama | Castello Colle Massari |
---|---|
Regiuni | Toscana |
Soi strugure | 100% Sangiovese |
Vinificatie | Fermentare initiala in recipienti tronconici, urmata de cea malolactica in butoaie de stejar de 40 hL , iar apoi maturare in butoaie de stejar mari timp de 24 de luni, si o perioada de 12 luni in stic |
Alcool | 15.0% |
Zahar rezidual | 0,72 g/l |
Aciditate totala | 5,45 g/l |
Temperatura servire | 18-20 °C |
Potential invechire | 2033+ |
Cantitate | 0.75 l |
Asocieri culinare | Carne rosie, carne de pasare, preparate la gratar de orice fel, vanat. |
An | 2016 |
Clasificare | Sec |
Soi strugure atribut | Sangiovese |
Riserva Poggio Lombrone este produs în stilul tradițional de vinificare și în mod ecologic. Buchet distinctiv de fructe roșii, trandafiri, violete și condimente dulci. Textură lucioasă și bogată, fină, suculentă și cu taninuri echilibrate. Un Sangiovese minunat, plin de caracter, cu un potențial bun de depozitare.
„Un Sangiovese foarte plăcut, cu fructe de pădure roșii și negre și o notă de cretă parfumată. Are și note de ciuperci proaspete. Corpolent, cu taninuri ușor ferme și un final strâns și proaspăt.” – JAMES SUCKLING
„Sangiovese Riserva Poggio Lombrone 2016 este un vin superb și absolut clasic, cu un buchet care se deschide cu cireșe negre zdrobite, tonuri răcoroase de plante dulci și o cutie de condimente de cedru prăfuit. Timpul petrecut în pahar aduce și mai multe profunzimi de prune, afine și merișoare și tufișuri. Este catifelat și bogat. Este armonios, în timp ce fructele de pădure coapte cad în cascadă peste un miez de acizi, usor sărat compensat de un strop de citrice acrișoare, cu taninuri fine care cresc încet spre final. Deși este structurat și uscat de la inceput si până la final, regasim cu plăcere notele de flori roz, în tonurile minerale cu tentă de fier și în condimentele savuroase, care persistă pe tot parcursul. Poggio Lombrone este o selecție dintr-o singură podgorie de viță de vie Sangiovese care are peste 50 de ani.” – VINOUS
Recenzii
Nu există recenzii până acum.