Crama | Terre del Marchesato |
---|---|
Regiuni | Toscana – Bolgheri |
Soi strugure | 100% Cabernet Franc |
Vinificatie | Fermentare initiala in recipienti de inox, urmata de cea malolactica in barrique, iar mai apoi maturare in barrique noi timp de 18 luni, urmata de o perioada de 12 luni in sticla. |
Alcool | 14.0% |
Zahar rezidual | 0 g/l |
Aciditate totala | 5,5 g/l |
Temperatura servire | 16-18 °C |
Potential invechire | 2034+ |
Cantitate | 0.75 l |
Asocieri culinare | Carne de miel, porc, legume, preparate la cuptor. |
An | 2019 |
Clasificare | Sec |
Soi strugure atribut | Cabernet Franc |
Culoarea este limpede, roșie rubiniu intensă, densă în pahar, cu o frumoasă strălucire cristalină.
Aromele olfactive sunt intense și pătrunzătoare, proaspete și fine, cu note de fructe roșii precum cele de căpșuni, cireșe și coacăze si cele de fructe negre precum murele.
Se mai adaugă notele vegetale și balsamice, cum ar fi frunza de piper, ierburile proaspete, mirt și mărăcinișul mediteranean. La final regasim notele picante de piper negru.
Gustul sau este structurat și cald, cu o deschidere caracterizată de o prospețime plăcută și savoare. Amplu, bine structurat, cu taninuri bine evidentiate și învăluitoare. Finalul este lung și elegant.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.