Crama | Guerrieri Rizzardi |
---|---|
Regiuni | Veneto |
Soi strugure | Corvina, Corvinone, Rondinella si Merlot |
Vinificatie | Fermentare in recipienti de inox. Refermentarea se face dupa metoda Ripasso, iar maturarea are loc in butoaie mari de stejar, timp de circa 12 luni. |
Alcool | 14.5% |
Zahar rezidual | 0,6 g/l |
Aciditate totala | 5,28 g/l |
Temperatura servire | 18-20 °C |
Potential invechire | 2026 |
Cantitate | 0.75 l |
Asocieri culinare | Preparate la gratar, pizza, paste, carne de vanat. |
An | 2019 |
Clasificare | Sec |
Soi strugure atribut | Corvina, Corvinone, Merlot, Rondinella |
Pojega este o podgorie istorică situată lângă faimoasa grădină Pojega, cumpărată de familia Rizzardi în secolul al XVII-lea. Acest Valpolicella dintr-o podgorie unică combină cu pricepere fructuozitatea și bogăția aromatică a strugurilor tradiționali, îmbunătățite prin procedeul Ripasso, cu un corp bine proporționat și o finețe extraordinară. De o extraordinară valoare cu o chemare magnetică!
„Fructe roșii și cireșe coapte, ușor uscate, în nas și în palat. Corpolență medie, cu taninuri ușoare, integrate și un final mai savuros. Toate în ordine și bine făcute.” – JAMES SUCKLING
„Valpolicella Classico Superiore Ripasso Pojega 2019 captivează cu un amestec amețitor, dar incredibil de frumos, de cireșe medicinale, condimente exotice, lavandă și violete zdrobite. Acesta este perfect neted și mătăsos, în timp ce saturează încet palatul cu o concentrație primară. Există o notă ierboasă pe tot parcursul, adăugând profunzime atunci când contrastează cu dulceața interioară echilibrată a vinului. Acesta lasă în palat un condiment dulce și calcaros, precum bomboanele de violete, rămânând în același timp ușor structurat și obsedant de lung și floral. Un Ripasso amețitor, dar foarte fin.” – VINOUS
Recenzii
Nu există recenzii până acum.