Crama | Felsina |
---|---|
Regiuni | Toscana – Chianti |
Soi strugure | 100% Sangiovese |
Vinificatie | Fermentare in recipienti de inox, urmata de maturare in butoaie de stejar frantuzesc, timp de 18-20 luni si o perioada ulterioara de minumum 6-8 luni in sticla. |
Alcool | 13.5% |
Zahar rezidual | 1,10 g/l |
Aciditate totala | 5,85 g/l |
Temperatura servire | 18-20 °C |
Potential invechire | 2042+ |
Cantitate | 0.75 l |
Asocieri culinare | Preparate vegetariene,carne de pasare, branzeturi semi maturate, friptura de vita. |
An | 2019 |
Clasificare | Sec |
Soi strugure atribut | Sangiovese |
Gustul este pământiu, bogat în taninuri și marcat de terroir, frumos articulat, fin și cu o persistenta plăcută a gustului. Un vin care necesită sensibilitate și/sau câțiva ani de odihnă.
„Granat rubiniu, de densitate medie. Rancia Riserva din singura podgorie cu același nume este puternic și energic, expresiv și dens. Buchetul este caracterizat de fructe coapte și corpolente, precum și de note minerale.” – DECANTER
„Aromă de fructe închise la culoare, cu nucă, cutie de condimente, tămâie și boabe de expresso. Corpolent, ferm și structurat, cu taninuri lucioase și un palat mijlociu cremos și compact. Note de stejar întunecat de calitate, arome de stejar întunecat pe tot parcursul. Lung și bogat. Va fi mai bun in 2024.” – JAMES SUCKLING
Recenzii
Nu există recenzii până acum.