Crama | Cusumano |
---|---|
Regiuni | Sicilia |
Soi strugure | Nero D’Avola, Merlot, Cabernet Sauvignon |
Vinificatie | Fermentare malolactica si maturare timp de 12 luni in barrique, urmata de o alta perioda suplimentara de maturare in sticla. |
Alcool | 15.0% |
Zahar rezidual | 1,90 g/l |
Aciditate totala | 5,62 g/l |
Temperatura servire | 18-20 °C |
Potential invechire | 2032+ |
Cantitate | 0.75 l |
Asocieri culinare | Risotto sau snackuri bogate |
An | 2019 |
Clasificare | Sec |
Soi strugure atribut | Cabernet Sauvignon, Merlot, Nero D’Avola |
Noà, fructat si seducător, datorita cupajului format din soiurile Nero d’Avola, Merlot și Cabernet Sauvignon, cu un buchet delicios de fructe roșii coapte, condimente și cacao, precum și gustul proaspăt cu tanin moale mătăsos și un final lung.
„Acest roșu proaspăt, cu arome de lemn dulce pe palat, accentuând coacăzul negru copt, cireșele, notele de cedru și aromele de ceai negru. Întunecate în nuanță și cremoase în textură, cu taninuri elegante, bine fixate pe un cadru corpolent.” WINE SPECTATOR
„Noà 2017 debuteaza cu note de salvie afumata și conserve de mure. Elegant și mătăsos, cu o intensitate medie, un miez de fructe de pădure sălbatice, completate de tonuri de citrice și minerale. Se termină structurat și lung, trezind simțurile prin taninuri aderente și note de prune, care persistă incredibil de mult. Noà 2017 este o fiară care are nevoie de îmblânzire, motiv pentru care ar fi interesant de incercat din nou, în următorii cinci-opt ani.” VINOUS
„Un roșu bogat, rotund, cu fructe de pădure închise la culoare și niște subtonuri de ciocolată cu lapte și coajă de portocală. Este plin și aromat, cu multiple fatete.” JAMES SUCKLING
Recenzii
Nu există recenzii până acum.