Crama | Guerrieri Rizzardi |
---|---|
Regiuni | Veneto |
Soi strugure | Corvina, Corvinone, Rondinella şi Barbera |
Vinificatie | Fermentare alcoolica in recipienti de inox, urmata de cea malolactica in barrique. Maturare timp de 12 luni in butoaie mici de stejar, plus alte 24 de luni in butoaie de stejar de 25 hL si apoi 9 lun |
Alcool | 16.5% |
Zahar rezidual | 4,6 g/l |
Aciditate totala | 6,05 g/l |
Temperatura servire | 18-20 °C |
Potential invechire | 2037+ |
Cantitate | 0.75 l |
Asocieri culinare | Carne fiarta de vita sau de miel. |
An | 2016 |
Clasificare | Sec |
Soi strugure atribut | Barbera, Corvina, Corvinone, Rondinella |
Strugurii pentru clasicul Amarone al casei provin din podgoriile casei părintești din Negrar, marea majoritate din podgoria Pojega, din viță de vie de aproximativ 35 de ani. Aceștia sunt 100% uscați în cutii mici, în camerele istorice din Pojega. Ediția din 2016 este autorizată să poarte adaosul Riserva și oferă un echilibru ideal între aciditatea strălucitoare și dulceața extrasă. Corpolent și concentrat, dar întotdeauna proaspăt și plin de viață. Un Amarone care are toate componentele pentru a se maturiza excelent.
„Un Amarone extrem de liniar, în stil modern, cu un amestec minunat de fructe proaspete și uscate în nas și în palat. Condimentele concentrate sporesc complexitatea. Corpolent, cu taninuri ușor ferme, acoperite de condimente, fructe strălucitoare și minerale. Concentrat și lung, dar totuși strâns. Acesta indică un grad alcoolic de 16,5%, dar cu siguranță nu există nici o urmă de miros sau gust de alcool. Calitate excelentă aici si acum, dar mai bine mai așteptați. E pentru pivniță.” – JAMES SUCKLING
Recenzii
Nu există recenzii până acum.