Crama | Grattamacco |
---|---|
Regiuni | Toscana – Bolgheri |
Soi strugure | 50% Cabernet Sauvignon, 20% Cabernet Franc, 20% Merlot, 10% Sangiovese |
Vinificatie | Fermentare in recipienti de otel sau vase conice de lemn deschise, iar apoi maturare in barrique, timp de 10 luni. |
Alcool | 14.0% |
Zahar rezidual | 1,95 g/l |
Aciditate totala | 5,90 g/l |
Temperatura servire | 18-20 °C |
Potential invechire | 2027+ |
Cantitate | 0.75 l |
Asocieri culinare | Carne de pasare, pizza, paste, vanat, preparate la gratar. |
An | 2020 |
Clasificare | Sec |
Soi strugure atribut | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese |
Roșu rubiniu strălucitor. Miros de prune, coacăze roșii, cireșe uscate și piele. Pe bolta palatină, plin de vigoare și putere, note minunat de armonioase de fructe roșii mici, condimente mediteraneene și o structură taninică reținută. Un reprezentant minunat și echilibrat pentru zona Bolgheri, care are și un final impresionant de lung.
„Bolgheri Rosso 2020 este un vin absolut superb, care depășește cu mult categoria sa. Mătăsos, stratificat și ușor, Rosso este un vin superb. Nuanțe de afine, mentă, lemn dulce, lemn de pin și scorțișoară, toate acestea onorează această ofertă atractivă și elegantă.” – VINOUS
„Grattamacco 2020 Bolgheri Rosso arată o eleganță plăcută pe un corp strâns și aerodinamic. Are aromă de fructe negre, prune și cireșe, cu ușoare nuanțe de condimente în spate. Podgoriile sunt situate între 100 și 200 de metri deasupra nivelului mării, pe soluri de gresie cuarțoasă, amestecate cu argile albe, calcar marnos, filș și nisipuri roșii.” – ROBERT PARKER
Recenzii
Nu există recenzii până acum.