Crama | Fattoria Selvapiana |
---|---|
Regiuni | Toscana – Chianti |
Soi strugure | Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir şi Merlot |
Vinificatie | Fermentare in recipienti de inox. Maturare in butoaie de lemn de stejar frantuzesc de 25 hL pentru Sangiovese si in barrique pentru restul soiurilor. autohtone. |
Alcool | 14.0% |
Zahar rezidual | 0,82 g/l |
Aciditate totala | 5,65 g/l |
Temperatura servire | 18-20 °C |
Potential invechire | 2027+ |
Cantitate | 0.75 l |
Asocieri culinare | Carne de vita la gratar, carne de vanat, branza bine maturata. |
An | 2019 |
Clasificare | Sec |
Soi strugure atribut | Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Sangiovese |
Proprietarul Selvapiana, Francesco Giuntini, este legat de proprietara podgoriei Petrognano, Cecilia Galeotti Ottieri, de o foarte lunga prietenie. Mica cramă – Petrognano, situată la granița dintre Toscana și Emilia Romagna, se află în mijlocul DOC Pomino, denominatiune care a fost menționată pentru prima dată într-un document din anul 1716 și este una dintre primele patru denumiri protejate din Toscana (alături de Rufina Classico, Carmignano și Valdarno Superiore).
De câțiva ani, cei doi sunt legați de proiectul numit „Villa Petrognano” – un nume, aflat sub egida Selvapiana, unde se produce unul dintre cele mai bune Pomino Rosso din regiune. Parfumul este subtil, iar gustul este plin de vigoare și vioi – un vin pe care nu îl veți uita prea repede!
„Are arome de ierburi uscate, zmeură zdrobită, mure, carne la grătar și coajă de portocală. Corpolent, cu taninuri masticabile și un gust savuros, sălbatic și ferm. Aciditate picantă, de asemenea.” – JAMES SUCKLING
Recenzii
Nu există recenzii până acum.